Най-опасните пътни участъци в страната, по които ще се извършват

...
Най-опасните пътни участъци в страната, по които ще се извършват
Коментари Харесай

По Тракия ремонтите спират за лятото, ремонтират тунелите на Хемус

Най-опасните пътни сектори в страната, по които ще се правят ремонтни действия, са София-Ябланица, Шумен-Варна, Чирпан-Симеоновград, Крумовград-Ивайловград, Ловеч-Плевен, Лесидрен - Дълбок дол и първокласните, второкласните и третокласните пътища.

Това сподели районният министър Николай Нанков на брифинг в Министерство на вътрешните работи , отдаден на трафика през летните месеци и пътно-транспортната конюнктура в страната.

Регионалният министър изясни, че през лятото ще се прекрати работата по Автомагистрала " Тракия ", до момента в който по Автомагистрала " Хемус " ремонтните действия ще продължат главно по тунелите . Трафикът по Автомагистрала " Тракия " се чака да бъде натоварен към 30% освен през почивните дни, само че и през делничните, заради навлизането на гастербайтери от Западна Европа.

През съботно-неделните почивни дни ще бъде лимитирано и придвижването на тежкотоварни коли в пиковите часове. Нанков акцентира, че не би трябвало да се свързват ремонтните действия с рисковите сектори .

Той регистрира, че в случай че преди 7-8 години се е отделяло при вложенията 3-4% за възстановяване изискванията на пътната сигурност , то в този момент този дял е 9-10%.

Всеки ремонт на автомагистралата или всяка една нова автомагистрала, която се построява, наложително ще минава през планова част пътна сигурност , която се прави оценка от сертифицирани инспектори по пътна сигурност.

Нанков увери, че ще има запаси и през идващия програмен интервал за пътища и пътна сигурност.

Отделно ще се провиснал 3 млн. лв. за възстановяване на видимостта и достъпността на пешеходните пътеки .

Вътрешният министър Валентин Радев се закани, че полицейското наличие по автомагистралите ще бъде увеличено . Той прикани водачите да бъдат доста деликатни, да знаят къде са заплахите и да посъветват своите близки, в случай че им се наложи да пътуват .

Заместник-вътрешният министър Красимир Ципов добави, че към този момент са завършили публичните разисквания за трите законопроекта за Закон за придвижване по пътищата . Получени са над 350 страници мнения, бележки и оферти и в околните 2-3 седмици те ще бъдат предоставени за публично разискване.

На собствен ред Димитър Мичев, от отдел Пътна полиция на Групово дело " Национална полиция " уточни, че всички патрули са на терен, прецизирани са проект възстановките на всички чиновници на реда и всички камери за управление скоростта по пътищата работят . Той изрази страдание, че за първите шест месеца от актуалната година броят на починалите е повече по отношение на миналата 2017 година.

Най-много хора са изгубили живота си по пътищата на територията на Пловдив, София, Бургас, Варна, Хасково, Враца, Видин, Добрич и Перник.

Полицията предизвести, че от 1 юли до 15 септември се организира и профилираната полицейска акция " Безопасно лято ", " Ваканция деца " и " Полицейско лято ", които имат за цел да се облекчи придвижването към детските градини и учебните заведения, защото по думите на полицията децата играят там.

Ципов също прикани водачите да бъдат деликатни и да вършат краткотрайни почивки, в случай че карат , защото времето е горещо и подготвя за произшествия.

Новият ръководител на Агенция " Пътна инфраструктура " Светослав Глосов уточни, сега се ремонтират над 500 км второкласни пътища по Оперативна програма " Региони в напредък ", а настрана по Оперативна програма " Транспорт " се построява Автомагистрала " Струма ". Автомагистрала " Тракия " към този момент е отворена за придвижване и не се правят ремонтни действия. По Автомагистрала " Хемус " се ремонтират основно виадуктите и се чака пасажерите да имат известни усложнения на пътя.

Ремонтни действия се правят и по тунелите Ечемишка и Витиня .

От 2015 до 2017 година единствено в мероприятия по пътна сигурност са вложени 46 323 000 лева ., 18 300 000 за пътна маркировка, 22 милиона за монтаж ограничаващи системи и 6 милиона за пътни знаци.

Глосов също моли водачите да бъдат доста деликатни и да съблюдават пътните знаци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР