Най-новото течение в къмпингуването идва в Пловдив. Glamping Alliance Nature

...
Най-новото течение в къмпингуването идва в Пловдив. Glamping Alliance Nature
Коментари Харесай

Вдигат къмпинг на 5 мин от центъра на Пловдив

Най-новото течение в къмпингуването идва в Пловдив. Glamping Alliance Nature с богатите си зелени площи и атракциони е първият глемпинг, който ще радва пловдивчани и гостите на европейската културна столица през 2019 година Намира се на „ Коматевско шосе ”, на метри от болница „ Еврохоспитал ”.
Глемпинг (комбинация от думите glamourous и camping) в действителност е нов артикул на туристическия пазар, назовават го още гръмък къмпинг. Той събира в едно комфорта на хотела в комбиниране с природата и свободата на къмпингуването. Върху тази идея се базира и Glamping Alliance Nature. Той е концепция на известeн бизнесмен под тепетата, който построи спортното украшение - зала С.И.Л.А.

Комплексът се развива в имот от 10 дка и в него се разполагат мотел и глемпинг. До мотела са планувани атрактивната, наколна къща на баба Яга, върху кокоши крайник. Тя се издига над езеро, въжен мост и въжен превоз за рум сървис и „ землянка “, описват архитектите от „ Атех ”. Студиото се управлява от арх. Весела Дечева, а в екипа влизат още архитектите Калоян Калчев, Филип Бакалски и Асен Мерджанов. Те развиват напълно концепцията на модерния гръмък къмпинг, който надвишава всичко, което множеството палатки и кемпери в миналото са предложили. И го приближават до международните мостри.

По света глемпинг комплексите съставляват първокласни овчарници, планински заслони, цигански каруци, военни камиони и всевъзможни истински хрумвания. Те оферират гурме заведения за хранене, СПА, вечеря под звездите, закуска на тревата и доста зелени пространства. В пловдивската му версия в източната част на парцела се разполагат 50 места за „ глемпинг “на кемпери и каравани, с новаторска Hi Tech система за заплащане и регистрация по интернет без рецепция, QR код за достъп, включване и отчитане на електроконсумацията и прекъсване на поливната система за зелените площи. На няколко от кемпер паркоместата, ще има отопляема самостоятелна баня и тоалетна. На тези места мръсната вода от кемперите ще се изпразва и зарежда с чиста. В глемпинга ще се построят: землянка, атрактивната къща на баба Яга, два по-нетрадиционни жилището - единият е в железопътен вагон, а другият в двуетажен рейс, или строителен фургон. Глемпинг комплексът попада измежду богато озеленена градина с изкуствена река - открита повърхност за къпане, плажуване и хранене навън, пред величествената панорама на полите на Родопите. В ексцентрична, първокласно оборудвана сайвана-плевня, всеки персонално ще си подготвя барбекюто. От екипа дават обещание и други атрактивни форми на къмпингово обитаване.

Мотелът е развъртян на 5 равнища и разполага с лоби с рецепция; лоби-бар; административен бранш с офис и заседателна зала; магазин за хранителни стоки; заведение за хранене и забавление с покрита тераса; конферентна зала за 150 индивида. В него се възнамерява и съвременно оборудван СПА център с рецепция, съблекални, масажна стая, зона „ Релакс “, 2 сауни, парна солна баня и акватоничен басейн с 50 хидро- и аеро масажни дюзи.

Конструкцията на постройката е безгредова стоманобетонна. Фасадните стени комбинират система за фасадна топлоизолация със структурна мазилка, каменна обшивка и обшивка от HPL със изсъхнал монтаж. По този метод обемно-фасадното отнасяне на постройката реализира съвременен и съразмерен облик, в синхрон с природата. Пред мотела, напълно покрай „ Коматевско шосе ” е очакван огромен паркинг за 42 автомобила, колкото са мотелските стаи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР