Най-новото арт пространство в Пловдив – Галерия ГОТИ (ул.“Преслав“№4, до

...
Най-новото арт пространство в Пловдив – Галерия ГОТИ (ул.“Преслав“№4, до
Коментари Харесай

Весела Стаменова в галерия Готи


Най-новото арт пространство в Пловдив – Галерия ГОТИ (ул. “Преслав “№4, до зала „ 2019 “ на ГХГ)  има удоволствието да ви предложения на разкриване на галерия – живопис и металопластика на Весела Стаменова, което ще се състои на 11 октомври от 18 часа.

Весела Стаменова е не просто художник и ваятел. Тя е жена-енергия, жена-хала и нейното наличие не остава неусетно. Всеки, посетил изложбата ще се увери в това. С идентична лекост авторката опитомява метала, камъка и живописта, а към нея постоянно има аура от положително въодушевление в благозвучие с името й.

Весела Стаменова „ преде “ нишката на Съдбата в новата си галерия, която е нарекла „ Предачката “.

За своята идея авторката споделя:  „ За някои митологии началото на живота стартира с изпридането на нишката на ориста. В този смисъл без предачката няма нито начало, нито орис и по тази причина нарекох изложбата си „ Предачката “.

Всичко, което виждаме, претърпяваме или усещаме, хората в чиито животи нахлуваме, тези които нахлуват в нашия живот, методите ни на реакция в разнообразни обстановки, правото ни на избор, верен или не изключително, всичко това е нишката на живота. Понякога тя е цветна, графична или дори без цвят( изключително когато сме тъжни или засегнати ) безплътно връзваща душите към действителността, до момента в който пристигна време нишката да свърши, да се скъса или да бъде отрязана… Радвайте се на всичките проявления на Нишката, тя е вашият живот, а аз желая да Ви направя съпричастни с част от моята нишка. На всички, които могат да се зарадват, обричам! “ – Весела Стаменова

На 11 октомври от 18 часа ще се потопим дружно в света на жената-творец, която преде толкоз доста влакна в света на изкуството, че срещата с нея е празник, а до момента с нейното многопластово творчество е наслада за душата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР