Най-новият руски проект за износ на втечнен природен газ (LNG),

...
Най-новият руски проект за износ на втечнен природен газ (LNG),
Коментари Харесай

Голям руски проект за втечнен газ се бави, няма да има доставки все още

Най-новият съветски план за експорт на полутечен природен газ (LNG), Arctic 2 LNG, създаден от Новатек, няма да може да стартира доставки преди март, защото към момента чака най-малко един танкер ледоразбивач, който към момента е в Южна Корея, заяви съветският ежедневник Комерсант в четвъртък.

По-ранните индикации бяха, че Arctic 2 LNG на най-големия производител и експортьор на LNG в Русия Novatek може да стартира първите си товарни доставки до клиенти този месец.

Санкциите на Съединени американски щати обаче задържат стартирането на плана и забавят напредъка, защото купувачите отхвърлят да поемат товари, съгласно анонимни източници, разговаряли с Комерсант.

Първата доставка ще зависи от това по кое време първият ледоразбивач танкер Arc7 от южнокорейската корабостроителница Hanwha Ocean ще дойде на съветския обект за полутечен природен газ на полуостров Гидан, оповестиха източници, осведомени със обстановката, пред " Комерсант ". Танкерът към момента е в Корея и даже да стартира пътуването си към Русия в този момент, ще му отнеме месец, с цел да стигне до дестинацията, прибавиха източниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР