Най-новият премиум SUV модел Tonale на Alfa Romeo се превърна

...
Най-новият премиум SUV модел Tonale на Alfa Romeo се превърна
Коментари Харесай

Alfa Romeo Tonale предизвика фурор на фестивала Gusto Alfa

Най-новият премиум SUV модел Tonale на Alfa Romeo се трансформира в една от звездите на обичайния авто фестивал Gusto Alfa. Събитието още веднъж събра доста автомобилни ценители от цялата страна и коли от разнообразни интервали в 112-годишната история на марката.

Гостите се любуваха на непреходната хубост на колите Alfa Romeo в приятната конюнктура в парка на пивоварна Hills в Перущица и при чудесни условия, подсигурени от уредниците. Като формален представител на Alfa Romeo у нас „ Витоша Ауто “ зарадва публиката с цялостната гама от модели и даде на посетителите опцията да ги карат по живописните пътища в полите на Родопите. Много от гостите си закупиха истински аксесоари от последната сбирка на Alfa Romeo.

Желаещите да създадат тестово шофиране демонстрираха максимален интерес точно към модела Tonale в извънредната му версия Speciale, който дебютира на пазарите у нас и по света преди броени седмици. Изцяло новият автомобил провокира възторг и огромен интерес измежду почитателите на марката. Това е първият електрифициран модел на Alfa Romeo и с многочислените си нововъведения отваря нова страница в нейната история. Той ще бъде разполагаем с три вида на задвижване – Mild Hybrid бензин, дизел и Plug-in хибрид бензин.

Пазарният дебют на Tonale е с 48-волтова технология Mild Hybrid, която съчетава особено конструиран 1,5-литров бензинов турбо мотор, електрически мотор, компактна батерия и 7-степенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител. Tози вид предлага улеснение на шофиране на автомобил без външно зареждане на батерията, изгодност като на дизелов модел и неповторима опция за маневриране и придвижване при ниска скорост в напълно електрически режим.

Първите клиенти на Tonale получават подарък удължена гаранция до 5 г./150 000 км. Гаранцията на батериите в хибридните разновидности също е удължена до 8 г./150 000 км, с което моделът на Alfa Romeo се трансформира в най-хубавото предложение в сегмента. Луксозният SUV има безпогрешно разпознаваемия жанр на италианската марка, като се отличава на пътя със незабравим дизайн на светлините с напълно LED автоматизирана матрична технология. В интериора Tonale предлага най-големите цветни екрани в сегмента (с общ размер 22,5 инча), осветена в пет разнообразни цвята декоративна лайстна на таблото, безжично зареждане и свързване на телефони и най-модерните системи за сигурност, съгласуваност и асистенция.

Световна иновация в Tonale е въвеждането на цифров NFT документ за историята на автомобила, който не предстои на смяна и съпровожда транспортното средство в целия му витален цикъл. Този неподлежащ на подправяне запис съдържа значима информация за употребата на съответния автомобил и се отразява положително върху неговата остатъчна стойност.

Наред с Tonale посетителите на фестивала Gusto Alfa имаха опция да се уверят и в неоспоримите качества на спортната лимузина Giulia и спортния SUV Stelvio. Най- мощният от всички коли в събитието също провокира възторг на щанда на „ Витоша Ауто “ – Stelvio Quadrofoglio в замайващ зелен цвят и с жесток запас от 510 конски сили.

Официалният представител Alfa Romeo за България зарадва феновете на типичен коли с два превъзходно непокътнати екземпляри от отминали столетия, които придвижват в съвременността неподражаемия дизайн на марката. Това са роудстърът Alfa Romeo Spider Quadrifoglio Verde от 1987 година и купето Alfa Romeo Giulietta Sprint 1300 от 1962 година, което заслужи премията на уредниците за най-стар автомобил на фестивала.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР