Най-новият модел самолети на Boeing направи първия си полет -

...
Най-новият модел самолети на Boeing направи първия си полет -
Коментари Харесай

Boeing с първи полет на новия модел 777-9

Най-новият модел самолети на Boeing направи първия си полет - 777-9 полетя над фабриката на колоса в самолетостроенето във Вашингтон, откакто тестовият полет беше отсрочен поради неприятно време.

Първият полет беше с дълготрайност съвсем 4 часа.

По принцип първите полети са едни от най-важните за производителите на самолети, а този полет беше затрупан от облаци на неустановеност за Boeing, пишат създателите на Bloomberg.

Моделът 777-9 е първият нов модел на Boeing след двете съдбовни произшествия с 737 MAX. В опитите на компанията да възвърне своята известност за сигурност, полетът мина под засилен надзор.

Едно от основните опасения пред 777-9 е, че самолетът е прекомерно огромен за днешните самолетни компании - моделът събира 426 души. Самолетът също по този начин е и най-скъпият на компанията - той коства над 440 милиона $ преди нормалните отстъпки, които компанията предлага. Това и е най-дългият модел на Boeing, превен в миналото - има обсег от 72 метра.

" Усеща се, че самолетът е прекомерно огромен за множеството пазари и авиолинии ", разяснява авиационният анализатор от Bloomberg Intelligence Джордж Фъргюсън. Според създателя и ръководител на Air Lease Стивън Удвар-Хази днешните трендове са самолетните компании да купуват по-малки самолети като Boeing 787 и Airbus A350.

Сега в компанията още веднъж има напрежение, откакто на авиошоуто в Дубай, където Boeing сподели модела от серията 777Х, се записва леко задвижване в продажбите. Очакваните поръчки от Китай обаче не станаха факт поради комерсиалните разногласия със Съединени американски щати.

Сега наподобява купувачите не са обнадеждени и от серията 777Х и евентуално ще отсрочат покупко-продажбите, до момента в който не видят по какъв начин моделът се показва. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР