Най-новият депутат от ПП-ДБ - Петър Петров, положи клетва в

...
Най-новият депутат от ПП-ДБ - Петър Петров, положи клетва в
Коментари Харесай

Закле се новият депутат на мястото на Лена Бориславова

Най-новият народен представител от ПП-ДБ - Петър Петров, постави клетва в Народното събрание. Той пое мандат, откакто предходната седмица Лена Бориславова - някогашният шеф на кабинета на Кирил Петков, до момента в който беше министър-председател - подаде оставка. Тя направи това още в деня, откакто сама постави клетва. Петров е правист и беше в листата на обединението в 24-и изборен регион в София от квотата на Политическа партия.

Бориславова се опита да се откаже от мястото си в Народното събрание и пред Централната изборна комисия, само че тя отхвърли с претекста, че настояването е постъпило, откакто имената на определените народни представители на изборите на 2 април към този момент бяха оповестени в " Държавен вестник ". Така се наложи представителката на ПП-ДБ да постави клетва, с цел да може по-късно да подаде оставка, а залата да ѝ я гласоподава, каквато е процедурата за отдръпване.

По силата на остаряло решение на Конституционния съд Народното събрание не може да откаже на някого да се отдръпна от мандата си. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче гласоподава " срещу " съответно тази оставка.

49-ото Народно заседание към този момент попълни състава си, откакто и Любен Дилов-син от ГЕРБ-СДС съумя да постави клетва, макар че беше определен през цялото време. Той обаче не участва на първото съвещание на новия парламент, котато той се конституира.

Самото първо съвещание продължи цяла седмица, тъй като толкоз лиши изборът на ръководител. В последна сметка бе решено това да е Росен Желязков от първата парламентарна мощ - ГЕРБ-СДС, само че по " джентълменско съглашение " с ПП-ДБ на поста ще има ротация сред двете групи на всеки 3 месеца. Или най-малко с тази поръчка бе " отпушена " работата, която нямаше по какъв начин за стартира всъщност без изборн на ръководител.

Народното събрание през днешния ден ще гласоподава новия парламентарен устав. Документът, който уреджа разпоредбите за работа на институцията, има статут на закон. В плана, утвърден във вторник, няма трагични разминавания с тези, които работят до момента.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР