Най-новият американски изтребител F-35A, който е на въоръжение във ВВС

...
Най-новият американски изтребител F-35A, който е на въоръжение във ВВС
Коментари Харесай

Американски изтребител F-35A кацна по корем в Южна Корея

Най-новият американски изтребител F-35A, който е на въоръжение във Военновъздушни сили на Южна Корея, извърши спешно кацане по време на подготвителен полет, заяви организация Рьонхап. Изтребителят кацна по стомах на пистата в авиобаза Сосан на 151 километра южно от Сеул. Причината за спешно кацане е краткотрайна щета на шасито. Пилотът не е потърпевш.

Случаят е първото спешно кацане, откогато Съединени американски щати започнаха да изнасят изтребители F-35A за други страни. Сеул и Вашингтон възнамеряват да проведат взаимно следствие на случая. Докато трае следствието, Южна Корея ще прекрати поетите на този вид изтребители.
Изтребител F-16 се разруши в Гърция, водачът катапултира
Изтребител F-16 на гръцките военновъздушни сили се разруши през днешния ден при политане от авиобаза " Андравида " в северозападната част на полуостров...
Прочети повече
През 2013 година Южна Корея реши да закупи 40 самолета F-35A от Съединени американски щати като част от обновяването на авиацията си. Сред условията, които корейските военни слагат към самолетите, са опцията за носене на ракети въздух-въздух и въздух-земя.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР