Най-новите смартфони до момента са Google Pixel 9 и Pixel

...
Най-новите смартфони до момента са Google Pixel 9 и Pixel
Коментари Харесай

Процесорът Tensor G6 в Pixel 11 ще използва 2nm архитектура на TSMC

Най-новите смарт телефони досега са Гугъл Pixel 9 и Pixel 9 Pro, които се оказаха много сполучливи. Технологичната общественост към този момент чака серията Pixel 10, която съгласно известията ще включва обилни надстройки, изключително навътре в устройство с новия чипсет Tensor G5. Междувременно към този момент се появиха и някои детайлности за Pixel 11 и неговия чип Tensor G6.

Вече е известно, че започвайки със серията Pixel 10, Гугъл възнамерява да премине към TSMC. В момента колосът в региона на онлайн търсачките си партнира със Samsung като негов главен снабдител на чипове, само че има проблеми с индустриалните процеси и неприятното качество. В предишното е имало случаи, когато смарт телефоните Pixel са губили продуктивност при натоварване. Преминаването към TSMC би трябвало да разреши на Гугъл да се конкурира в производството на усъвършенствани чипсети.

Изследователят на Android Мишал Рахман е разкрил в AOSP кодовите имена на Tensor G5 и Tensor G6 — Laguna и Malibu. Очаква се Tensor G6 да употребява 2nm технология на TSMC, с цел да обезпечи по-добра изчислителна и графична продуктивност. Чипсетът също ще бъде енергийно ефикасен, което ще разреши на устройството да употребява по-малко сила при нараснали натоварвания — нещо, с което настоящото семейство Tensor към момента не се оправя доста добре.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР