Най-новите смартфон флагмани на Huawei от серия P50 вече са

...
Най-новите смартфон флагмани на Huawei от серия P50 вече са
Коментари Харесай

Преоткрийте мобилната фотография с Huawei P50 Pro |

Най-новите смарт телефон флагмани на Huawei от серия P50 към този момент са в развой на предварителна поръчка у нас. Става дума за P50 Pro и сгъваемия P50 Pocket. В сегашния материал поглеждаме по-детайлно към P50 Pro, който е настоящото попълнение в линията P, с акцент върху мобилната снимка. Устройството несъмнено има с какво да ви впечатли.

Новото попълнение се предлага в два цвята, Cocoa Gold (златист) и Golden Black (черен), като предстоящо направата е от най-високо равнище. Златистият вид има забавен градиентен резултат, който под избран ъгъл му придава сребрист колорит. Гърбът е стъклен и двустранно закривен, а страничната рамка е алуминиева. Отзад виждаме и два кръга, в които са датчиците на главната камера. Отпред също има двустранно извито стъклено покритие върху екрана.



Прави усещане съществуването на отвори за високоговорители в долната и горна елементи на телефона. Освен това си заслужава да споменем, че P50 Pro е водоустойчив със сертификация IP68, което значи, че устоя на потапяне до дълбочина от 1.5 метра за 30 минути. Така няма да имате проблеми даже в случай че инцидентно влезете с него в басейна или под душа. В комплект с телефона идват бързо зарядно и предпазен транспарантен силиконов кейс.

Huawei P50 Pro има брилянтен OLED екран, който е с диагонал 6.6 инча, 10-битов цвят, поддържа HDR10+ и динамична периодичност на освежаване до 120 херца. Има и периодичност на отчитане на докосванията до 300Hz. Резолюцията му е 1228 x 2700 пиксела. Картината, която предлага моделът е с наситени и точни цветове, което е от огромно значение, с цел да добиете добра визия за сниманите обекти. Освен това се реализират висока бляскавост и отчетливи изображения даже при директна слънчева светлина. В екрана има още индивидуален отвор за селфи камерата и читател на отпечатъци.

Високата периодичност на освежаване е причина за постигането на плавна картина без насичане даже при по-бързите спортни игри и анимирани резултати. Този параметър се контролира автоматизирано съгласно показваното наличие, а това може да пести и сила. Доста от нас прекарват доста време пред телефоните си и по тази причина е нужна съответна отбрана за очите. За тази цел има PWM ръководство на затъмняването с висока периодичност до цели 1.440 Hz за понижаване на напрежението в очите.

Huawei P50 Pro употребява флагманския чипсет Snapdragon 888 4G, който включва и графичен процесор Adreno 660. Той е в композиция с 8GB RAM и 256GB памет за файлове, която може да бъде разширена посредством NM памет карта. Какво обаче значи всичко това, телефонът на процедура може да се оправи с всичко от мобилния свят, в това число и най-натоварващите игри. Дори при по-продължително натоварване той няма да прегрее поради употребяваната охладителна система с графен. Няма да имате проблеми и при тежък мултитаскинг и работа с голям брой приложения.

Макар да липсва 5G съгласуваност, достъпът до 4G мобилни мрежи е повече от съответен и за близкото бъдеще. Освен това има и Wi-Fi 6 за бързо прекачване на данни през Wi-Fi мрежа. Сред отличителните черти на телефона са стерео високоговорителите, които изненадват с плътния си и мощен тон. Така можете да озвучавате дребни празненства непосредствено с телефона си, а и да се наслаждавате на филмите и музиката когато не разчитате на слушалки. Полезна добавка е и съществуването на IR отдалечено за ръководство на разнородни електроуреди, в това число тв приемници. Телефонът разполага и с NFC за безконтактни заплащания.



Смартфонът има батерия с потенциал 4360 mAh, която дава предстояща за класа автономност от към ден с един заряд, при всекидневно натоварване. Към това обаче има две доста потребни добавки, а точно за бързо зареждане. С включения в комплекта 66W SuperCharge aдаптер получавате в действителност бързо зареждане, по какъв начин обаче ще ви помогне това в всекидневието? Буквално за броени минути зареждане ще получите заряд, задоволителен за часове работа. Доста потребно когато се прибирате за малко след работа и по-късно би трябвало бързо да излезете за нещо по-забавно. Телефонът може да се зарежда бързо и безжично, до 50W.

В софтуерно отношение Huawei P50 Pro употребява EMUI 12, който е въз основата на Android 11. И тъй като липсват приложенията и услугите на Гугъл, от компанията залагат на личната си платформа, HMS, в композиция с магазина за приложения AppGallery. В него към този момент са налични доста от известните приложения в интернационален и местен проект. Това включва известните стратегии за банкиране, приложенията на операторите и така нататък

Разбира се имате алтернатива да прехвърлите редица данни към новия си телефон, в това число контакти, фотоси и някои приложения от остарялото си устройство посредством програмата Phone Clone. Освен това има и вградена търсачка за приложения от различни източници, Petal Search, която е употребена и в AppGallery.

EMUI 12 работи бързо и гладко, като предлага редица варианти за мултитаскинг, посредством плаващи прозорци и делене на екрана. Новият надзорен панел с бързи настройки се отваря с плъзгане от горната дясна част на екрана, а известията от лявата част. Поддържа се и оптимална връзка с други устройства на Huawei посредством функционалността Super Device.

Достигаме и до черешката на тортата, а точно главната камера True-Form Dual-Matrix с технологии на Leica. Тя се състои от четири датчика, 50MP True-Chroma с бленда f/1.8 и OIS, 40MP True-Chroma монохромен с бленда f/1.6, 13MP с ултраширокоъгълна леща и 64MP телефото камера с OIS.

С новия монохромен датчик можете да постигнете близки до професионални резултати с чернобели фрагменти. Той е изключително ефикасен и при по-ограничена околна светлина, а финалният резултат е детайлна картина без високи равнища на звук. В този режим фотосите на архитектурни обекти, а и детайли от градския пейзаж наподобяват доста ефектно.

Главният 50-мегапиквелов датчик е с оптична система за стабилизация. Цветовете тук са реалистични и можете да се потопите напълно в сниманата сцена. Така преживявате още веднъж и още веднъж моментите от ваканцията си да вземем за пример. Наличен е и нощен режим с висока успеваемост, който съчетава голям брой фрагменти в един и по този начин даже нощните фрагменти са ярки и с прилични равнища на подробност.



Очаквано откриваме и датчик с ултраширокоъгълна оптика за снимане на по-широки подиуми. Макар той да е с по-ниска резолюция и тук качеството е на равнище. При зрително поле от 120 градуса ще обхванете доста обширна зона при снимане. Това ще е от употребява при гледки в планината или на морето да вземем за пример. Този обектив се употребява и за ултра макро режим за фотоси на дребни обекти като инсекти, растения и други



Scent of Petals

Костадин Кръстев/Коко

Особено положително усещане прави и последният датчик, който е 64-мегапикселов и с перископен обектив за 3.5-кратно оптично приближение и оптична стабилизация. Идеално решение за снимане да вземем за пример на животни в естествени условия, без да ги притеснявате. Този резултат се реализира с доста ефикасния 10-кратен хибриден зуум с високо качество. Голямата резолюция на датчика разрешава постигането на детайлни фрагменти и тук. Ако обичате да снимате даже по-далечни обекти то цифровият зуум е до 100-кратен. Макар да има загуба на качеството, обектите са отчетливи и можете да видите нужните ви елементи.



P50 Pro включва голям брой забавни режими за снимане. Сред тях е портретният, който разрешава прибавянето на боке резултат (размазване) на задния декор, наблягайки лицето на фотографията. Има още професионален режим за тези от вас, които обичат да настройват всеки един аспект при фотосите. Вече споменахме за опцията за монохромни/чернобели фотоси, а също така е налична и алтернатива за прибавяне на изобретателни стикери, с които да разчупите скучните фрагменти.

Към всичко това има ефикасна система за бърз и прецизен автофокус, който оказва помощ и за движещи се обекти, като тичащи или движещи се хора. Има и система с изкуствен интелект за различаване на подиуми, която засича някои избрани подиуми и обекти, като храна, залез/изгрев, животни и така нататък, като в сходство с това се ползват оптимални настройки за снимане.



Снимането на видео е до резолюция 4K, като и тук има някои забавни и потребни режими. Сред тях са алтернатива за основаване на кино продукции с авансово заложени шаблони. Освен това има забавено и забързано придвижване, както и двоен аспект. Последният режим разрешава едновременното снимане с главната и селфи камери, чудесно попълнение за влогъри. Системата за оптична стабилизация отстранява нежеланите придвижвания за по-плавни клипове.



Селфи камерата е 13-мегапикселова и предстоящо резултатите с нея са съответни. Отново при съществуването на оптимални условия тя пресъздава добре цветовете и има подробност на фотосите. Налични са портретен режим, обектив с добавена действителност за наслагване на забавни детайли, алтернатива за разкрасяване и преносима картина, която прави къси клипове. Тя има и ултраширокоъгълен обектив за зрително поле 100 градуса, което значи, че също обгръща по-големи зони и можете да вършиме групови селфита. Камерата се употребява, освен това много дейно, и от системата за отключване посредством лицево различаване.



Huawei P50 Pro е чудесно попълнение във флагманския сегмент. Телефонът впечатлява по съвсем всички съществени параметри. Това включва екран с чудесно качество и висока периодичност на освежаване, както и чипсет от най-голям клас, който се оправя с лекост при приложенията работа и игрите. Има и ефикасна технология за бързо жично и безжично зареждане, която е от огромна изгода в забързаното всекидневие.
Разбира се акцентът е върху камерата и тя се оправя повече от добре, като телефонът е преди всичко в класацията на специалистите от DXOMARK. Камерата предлага еластичност при снимане в разнообразни условия, като фотосите са в високо качество. Наличието на монохромен датчик несъмнено е добра добавка, а обичаната ни линия е датчикът с перископен обектив, който ни приближава оптимално до обектите. Разбира се всичко това включва и доста режими за насърчаване на креативните ви заложби.

Междувременно в качествата на телефона се убедиха и професионални и фенове фотографи, чиито фрагменти са в, снимана с P50 Pro. Тя е отворена за визити до края на седмицата и в случай че я посетите, даже може да спечелите подарък.

У нас моделът е в развой на до 6-и февруари с цена в свободна продажба 2199 лева Ако заявите авансово модела получавате в комплект с него и безжичните слушалки с интензивно шумопотискане Huawei FreeBuds 4.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР