Най-новите проучвания от последните две години сочат, че в САЩ

...
Най-новите проучвания от последните две години сочат, че в САЩ
Коментари Харесай

Стресът от пандемията увеличава риска от тежко протичане на COVID-19 |

Най-новите изследвания от последните две години сочат, че в Съединени американски щати с 30 на 100 се е нараснал рискът от зараза в резултат на напрежението от пандемията. Според данните от Китай този риск нараства с 58,3%.

Това сподели по БНР доктор Мария Ивановска от Научноизследователския институт на Медицинския университет в Пловдив и специализант по клинична имунология в Университетската болница „ Св. Георги “ в града.

Д-р Ивановска е тазгодишният притежател на премията „ Питагор “ за млад академик за проучването й на отражението на напрежението върху имунната система.

Голяма част от хората с предизвикани от стрес разстройства като депресии и тревога боледуват от COVID-19 доста по-тежко и по-дълго, означи имунологът.

Д-р Мария Ивановска обърна внимание и върху всеобщото потребление на имуностимулатори и дефинира като притеснителна използването им при деца.

По думите ѝ всяка хранителна добавка с имуностимулиращ резултат може да докара до отключване на разнообразни болести на имунната система, в това число автоимунни.

„ Това си е нож с две остриета “, акцентира тя и добави - Никога не би трябвало да се протяга ръка независимо и без консултация към хранителни добавки, без значение какъв брой ги популяризират, безапелационна е доктор Мария Ивановска.

Нито едно вещество не е безвредно, без авансово да е изследвано от какво има потребност имунната ни система, акцентира тя.

Имунологът поучава да наблегнем повече на здравословния метод на живот, да се храним разнообразно, да практикуваме най-малко час и половина оживление на седмица, както и да бъдем заобиколени от обичани хора и да вършим това, което обичаме.

Д-р Ивановска разяснява и следващата утвърдена ваксина против коронавирусна зараза - на компанията " Валнева ". Тя разясни, че имунизацията е на правилото на противогрипната и употребява обичайната технология.

„ Затова доста бързо се стартира сега. Доказано е, че има същият резултат като „ Астра Зенека “, само че има доста по-малко нежелани реакции. “

Ваксината на „ Валнева “ ще се употребява в две дози. Имунологът изрази вяра повече хора да се имунизират, откакто и Европейската организация по медикаментите даде позволение за нея.

„ Знаем доста повече за този вид ваксини и можем да предположим, че най-вероятно имунният отговор няма да е толкоз мощен, по тази причина ще е належащо да се имунизираме по-често. “

Д-р Ивановска утвърждава зеления документ за антитела, само че счита това за краткотрайно решение поради рухването на техните стойности с времето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР