Най-новите обитатели на Зоопарка в Стара Загора са две черни

...
Най-новите обитатели на Зоопарка в Стара Загора са две черни
Коментари Харесай

Черни пантери и леопард радват посетителите на старозагорския зоопарк

Най-новите жители на Зоопарка в Стара Загора са две черни пантери и един леопард.

Животните дойдоха от Словакия и към момента се приспособяват към новия си дом. Те са на към 5-месечна възраст и типично по детски са игриви, само че и срамежливи към момента. „ Изключително щастливи сме, че обогатяваме животинските типове в нашата зооградина. Черните пантери са мъжка и женска, а леопардът – с познатата оранжева и петниста багра, е дама “, споделя доктор Ивелина Илиева, началник на Зоопарка. Тя прецизира още, че дребните огромни котки се усещат добре, само че още са в интервал на опознаване на заобикалящата ги среда. „ Забелязваме, че към този момент излизат по-смело и се демонстрират пред посетителите. Това е мотив да напомним на нашите посетители да не подвигат прекомерно мощен звук, когато са покрай тях или другите ни жители. Добрата вест е, че все по-рядко хората подценяват възбраната за хранене на животните. Случаите фрапантно понижиха, което може единствено да ни радва “, добавя тя и издава в задатък, че скоро ще бъде оповестена самодейност за избор на имена на пантерите и леопарда.

Бебето на  фамилията на маймуните – Тота и Макси, родено през август, към този момент демонстрира автономия и подарява наслада и веселба на посетителите на зоокъта, ситуиран в сърцето на красивия парк „ Митрополит Методий Кусев “. Нутриите също имат правоприемник, който звучно поздравява всички, които любопитно поглеждат към дома му.  

През ноември, старозагорската зооградина ще бъде хазаин на Годишно общо заседание на Българската асоциация на зоопарковете и аквариумите, споделя още доктор Илиева.  „ Това за нас е опция да черпим опит и положителни хрумвания, само че и да покажем равнището, което има Зоопарк Стара Загора. За мен е знак, че вървим в вярната посока, всякога, когато нашият зоокът бива даван за образец “, споделя още тя.

В момента тече процедурата за съоръжение на просветителния център на Зоопарка. По този метод мястото ще бъде освен атрактивно за разходки, само че и за приемане на забавни и потребни познания, изключително от децата. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР