Най-новите данни от Лондон, където разпространението на варианта на коронавируса

...
Най-новите данни от Лондон, където разпространението на варианта на коронавируса
Коментари Харесай

Най-новите данни за Омикрон, има ли причина за тревога

Най-новите данни от Лондон, където разпространяването на разновидността на ковид Омикрон е по-високо спрямо други райони на Обединеното кралство, не демонстрират забележителна разлика в симптоматиката по отношение на Делта.

И при двата варианта COVID-19 наподобява доста на елементарна простуда, като единствено половината от инфектираните изпитват класическите три признака на ковид, които са тресчица, кашлица и загуба на подушване или усет.

Това сочи разбор на здравното приложение ZOE и Кралския лицей в Лондон.

Най-честите пет признака и при двата варианта са хрема, главоболие, отмалялост (лека или тежка), кихане и възпалено гърло.

По-рядко болните оповестяват за загубата на вкус и замъгляване на съзнанието.

Дори когато случаите нарастват, делът на хоспитализациите и умрелите наподобява понижава в множеството страни, където е открит Омикрон. Тази наклонност се удостоверява и от разбора на данните от Лондон.

Все отново от ZOE акцентират, че има закъснение сред заразяването с COVID-19 и хоспитализацията с затруднения, тъй че може да има промени в идващите седмици.

Засега няма данни за случаи с тежка симптоматика и хоспитализация с Омикрон в Лондон. Всъщност е налице спад с 8% на броя на приетите в болница с COVID-19 в Обединеното кралство от средата на ноември доникъде на декември.

Важно е да се регистрира, че по-голямата част от инфектираните, участващи в изследването, са имунизирани против ковид, което дава евентуално пояснение за неналичието на отчети за хоспитализации и тежко боледуване.

Новините за Омикрон провокираха паника по целия свят с основателна причина. Все още се знае прекомерно малко за този вид на ковид. Глобалният разбор е усложнен от разликите в демографията и равнищата на имунизация в обособените страни.

Дори делът на хоспитализациите и смъртните случаи да намалее, в случай че процентът на инфектираните се увеличи, натискът върху здравните системи може да се ускори.

Въпреки че Омикрон и Делта много наподобяват на елементарна простуда, COVID-19 убива или има дълготрайни последици при приблизително 1 на всеки 50 инфектирани.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР