Най-новите автомобилни фабрики на компанията Tesla в Тексас и Берлин

...
Най-новите автомобилни фабрики на компанията Tesla в Тексас и Берлин
Коментари Харесай

Мъск губи милиарди от заводите на Tesla в Берлин и Тексас

Най-новите автомобилни заводи на компанията Tesla в Тексас и Берлин губят " сега милиарди долари ", защото спиранията на веригите на доставки попречват способността на колоса в региона на електрическите транспортни средства да усили производството, съобщи основният изпълнителен шеф Илон Мъск в изявление, оповестено тази седмица и представено от CNBC, написа БНР.

" И двете заводи в Берлин и в Остин са великански пещи за изгаряне на пари сега. ОК? Това би трябвало да е като великански плач, който се чува от звука на горящи пари ", уточни Мъск в изявлението за Tesla Owners Silicon Valley, което е записано на 30 май и оповестено тази сряда.

Там има доста разноски и съвсем няма резултати, прибавя Мъск, по тази причина би трябвало фабриките там и в Шанхай да възстановят естествена работа, което е главното терзание на компанията.

" Всичко останало по принцип е доста дребно ", показва Мъск.

Милиардерът също по този начин споделя, че фабриката в Тексас " губи сега безумни пари " заради проблеми с увеличението на производството на коли с по този начин наречената батерия 4680, най-новата технология на Tesla. Междувременно инструментите за произвеждане на коли за обичайните акумулатори 2170 са " заседнали на пристанище в Китай ".

" Просто да се пробвам да задържим фабриките да работят през последните няколко години беше доста мъчно нещо, като спиранията на веригите на доставки бяха съществени и извънредно тежки. Последните две години бяха безспорен призрачен сън откъм спирания на веригите на доставки, едно след друго, и към момента не сме излезли от този призрачен сън ".

В Китай възраждането на Коронавирус пандемията през последните седмици докара до локдауни в огромни градове като Шанхай, където се намира заводът на Tesla в страната. Компанията възнамерява да спре по-голямата част от производството в тази фабрика през първите две седмици на юли, с цел да извърши усъвършенствания, заяви в сряда организация Ройтерс.

След изявлението Мъск разгласи проекти за понижаване на работната мощ на Tesla с 10% през идващите три месеца. Но компанията възнамерява да усили броя на чиновниците, работещи почасово. Съкращенията на Tesla ще обиден към 3,5% от общата работна мощ, сподели Мъск по-рано тази седмица.

Въпреки проблемите с веригите на доставки, Tesla към момента се стреми да създаде 1,5 милиона електрически автомобила тази година, сподели Мъск през април, макар че предизвести, че клиентите са изправени пред дълготрайно изчакване за закупените от тях транспортни средства.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР