Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва

...
Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва
Коментари Харесай

Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва

Най-новата съветска военна техника мина по Червения площад в Москва в състава на механизираната колона на парада по случай Деня на успеха, съобщи ТАСС.

Тази година в състава на парадната колона по основния площад на Русия минаха към 130 единици техника, част от която взе участие във военните дейности в Украйна.

Начело на колоната с техниката бяха танковете Т-34, считани за един от главните знаци на успеха във Втората международна война, след което парадът продължи с леката колесна техника, в която влизат бойните бронирани машини с нараснала отбрана " Тайфун-ВДВ ", както и бойните машини за противовъздушна защита " Тайфун-ПВО " и бронираните машини " Тайфун-К ". Бойните машини на пехотата бяха показани от БМП-2 с бойно поделение " Бережок " (купол с комплекс от въоръжения и система за ръководство на огъня), " Курганец 25 " и БМП-3.

След това по Червения площад в състава на колоната от модерна тежка бронирана техника минаха танковете Т-72Б3М от последната трансформация на танковете Т-72. Тези машини взеха присъединяване в спора в Украйна, и по-конкретно в боевете в Харковска област.

В парада участваха и танковете Т-90М " Прорив " и Т-14 " Армата ", както и оперативно тактическите ракетни комплекси " Искандер-М " и самоходните артилерийски установки " Мста-С ". За пръв път в парада участваха и актуалните 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън " Торнадо-Г ", оборудвани с автоматизирана система за ръководство на прицела и огъня.

От средствата за противовъздушна защита по време на парада дефилираха самоходният зенитен ракетно-артилерийски комплекс " Панцир-С " и ракетните комплекси " Тор-М2 " и " Бук-М3 ", употребявани в Украйна, както и зенитно-ракетни системи С-400. Имаше и бойни десантни машини като БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ, в това число най-новите БТР-МДМ " Ракушка ".

Наземната част на парада приключи с прекосяването на три пускови установки на ракетния комплекс " Ярс ", съпровождани от подразделения за защита с коли " Тигър-М ", оборудвани с отдалечено управляем строеви модул " Арбалет-ДМ ", и на бойни машини на пехотата БМП " Бумеранг ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР