Най-новата партия в парламента - тази на Слави Трифонов, е

...
Най-новата партия в парламента - тази на Слави Трифонов, е
Коментари Харесай

ГЕРБ са отделили за заплати 2,7 млн. лв., а партията на Слави едва 2000 лева

 Най-новата партия в Народното събрание - тази на Слави Трифонов, е платила едвам 2000 лева за заплати през предходната година. Това демонстрира докладът ѝ пред Сметната палата.

За съпоставяне, през 2020 година ГЕРБ са отделили 2,7 млн. лева за заплати на своя партиен уред. Разходите за трудови хонорари на Българска социалистическа партия са малко под 2 милиона лв., а на Движение за права и свободи - милион и 200 хиляди. 

В общите разноски още веднъж ГЕРБ са преди всичко със 7,5 млн. лева Българска социалистическа партия са по-скромни с малко под 100 хиляди лв.. Следват " ИТН " с под 50 хиляди лв.. А защото обединението " Изправи се! Мутри вън! " беше основана в навечерието на изборите, в доклада на Сметната палата попада единствено част от нея - " Движение България на жителите " с 23 хиляди лв., предава " ".

По дарения първи са Българска социалистическа партия, с над 1,4 млн. лв, само че от партията са изтъкнали, че става въпрос за дарения от депутати. " Да, България " са втори с 225 хиляди лв.. Следват " Демократи за мощна България " с 31 хиляди лв..

Очаквано, Българска социалистическа партия са първи и по доходи от членски импорт - над 1 милион лв.. След тях са ГЕРБ с под половин милион и Движение за права и свободи със 184 хиляди лв.. 

Относно дотациите, получени през 2020 година, най-вече са получили от ГЕРБ - 7,62 млн. лева Втора е Българска социалистическа партия са над 3 милиона лв. и Движение за права и свободи с 2 милиона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР