Най-новата мода за вложение в недвижими имоти са бункерите и

...
Най-новата мода за вложение в недвижими имоти са бункерите и
Коментари Харесай

Богатите българи се готвят за война: Купуват бункери

Най-новата мода за влагане в недвижими парцели са бункерите и бомбоубежищата. Цените на базовите предпазени жилища потеглят от 200 000 евро, научи " Телеграф “. Строителството трае към 5 месеца, сподели изследването ни. Бункерите разполагат с генератор на ток и минипречиствателна станция за вода.

Цена

Цените на бункерите са самостоятелни. " Обадих се да попитам за оферта. Бюджетът ми е 220 000 евро и ми споделиха, че за тези пари могат да ми изградят бомбоубежище от базов вид.

Парцелът си е моя благосъстоятелност и се намира в село Мрамор “, описа пред " Телеграф “ Наталия от София.

Каква ще бъде крайната сума, зависи освен от квадратурата на жилището, а и от вложените материали вътре. " Някои клиенти желаят стени с дебелина 1 метър, други залагат на скъпа врата от 10 000 евро “, обясниха от компания реализатор на сходни планове. Локацията също е основна за цената. От компанията допълниха, че досега имат доста построени бункери, само че местонахождението им е конфиденциална информация. Базовите бункери се построяват от стоманобетонна структура с минимална дебелина на стените от 50 см. Арматурата обезпечава жилището против земетресение, гърмеж и други, популяризират изпълнителите.

Интериор

Интериорът на бомбоубежищата се състои от две елементи - складова, където са провизиите, и жилищна. Разполагат с условия, подобаващи за построяването на съвременна всекидневна, няколко спални, кухня, баня.

Жилищната част се подрежда от купувача настрана, като изпълнителите на бункера го предават на клиента без вътрешното обзавеждане.

Те се наемат да обособят складовата част и да слагат генератора на електрическа енергия.

Често в бомбоубежищата има и специфична стая за обеззаразяване, която нормално е до входа и когато човек влезе, незабавно се дезинфекцира. Всеки бункер има и 100% рафиниран приток на въздух. Разполагат и с спешен излаз, до който води дребен тунел - единият му край е в жилищната повърхност, а другият - на повърхността.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР