Най-новата иновативна софтуерна разработка в портфолиото на - Лицата на

...
Най-новата иновативна софтуерна разработка в портфолиото на - Лицата на
Коментари Харесай

Препоръчано от АПИС: "Лицата на властта"

Най-новата новаторска софтуерна разработка в портфолиото на - " Лицата на властта ", няма аналог на българския информативен пазар. Системата съдържа данни за:

видните политически персони в Република България - по смисъла на член 36, алинея 2 от Закона за ограниченията против изпирането на пари (ЗМИП); лицата, заемащи висши обществени длъжности - по смисъла на член 6, алинея 1 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (ЗПКОНПИ); " обвързваните лица " - лицата, свързани с горните две категории лица, като информацията за свързаността се извлича от декларациите по член 35, алинея 1 от ЗПКОНПИ и от данните в Търговския указател за действителните притежатели.

Информацията в продукта е проведена по категории на длъжностите, според ЗМИП и ЗПКОНПИ, институциите и заеманата служба за да се ревизира присъединяване на обещано лице в обсега на единия или на двата закона.

Системата дава функционалност за търсене по имена на лицата или техни идентификационни данни: ЕГН за физическите или ЕИК/БУЛСТАТ за юридическите лица. Данните са основани на формалните обществени източници като годишните заявления на лицата, заемащи висши обществени длъжности; укази, решения и други актове по отношение на назначение и/или освобождение от служба, оповестени в Държавен вестник; Търговския указател и Регистър БУЛСТАТ; уеб сайтове на държавни институции по отношение на биографичните данни за лицата.
Реклама
Резултатът от направената осведомителна информация за физическо лице се показва посредством досие на лицето - биографични данни, заемани длъжности и имуществено положение, според декларациите по ЗПКОНПИ от 2017 година насам, вписани промени в Държавен вестник за същия интервал.

Резултатът от осведомителната информация за юридическо лице по ЕИК на комерсиално сдружение се показва посредством досие на компанията , което съдържа участията на видни политически или обществени персони в собствеността и/или ръководството на сдружението посредством автоматизирано търсене в осведомителната система " АПИС Регистър+ ".

Участието на свързани лица с видни политически или обществени персони в собствеността и/или ръководството на обещано комерсиално сдружение се открива въз основа на данни от декларациите по ЗПКОНПИ и Търговския указател.

създаде специфична функционалност -API " Лицата на властта ", за консолидиране на данните от продукта " Лицата на властта " посредством приложно-програмен интерфейс (API - Application Programing Interface) със съществуващите вътрешни системи на потребителите.
Реклама " Лицата на властта " е модул от базовата осведомителна система " АПИС Регистър + " и взаимното им прилагане уголемява опцията за събиране на изчерпателна информация за лицата посредством тяхното фирмено досие, обвързваните лица и др.Повече информация за продуктите на АПИС можете да видите на:, както и да ни пишете на: Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР