Най-новата гора на Пловдив или най-новият зелен парк? Не! Това

...
Най-новата гора на Пловдив или най-новият зелен парк? Не! Това
Коментари Харесай

Парк, гора или тоалетна, що е то?

Най-новата гора на Пловдив или най-новият зелен парк? Не! Това е подлез. Намира се на кръстовището на бул. “Освобождение " и “Цариградско шосе ", въпреки че доста на подлез не наподобява, видя Plovdiv24.bg

Очевидно е, че обраслото място не се употребява от години от пешеходците за безвредно прекосяване под една от най-натоварените пътни артерии. Буйните саморасляци се движат и на ширина, и на височина. И до момента в който в едни елементи на града желаеме повече растителност, то в други тя е непотребна и даже страшна изключително в тъмната част от денонощието.

Всъщност, с цел да проработи този подлез като подобен, екипи на три общински предприятия би трябвало да навият ръкави и да работят в синхрон - Оперативна програма “Градини и паркове " да отсече и отстрани зеленията, Оперативна програма “Чистота " да почисти разлагащите се отпадъци и Оперативна програма “Дезинфекционна станция " да дезинфекцира, тъй като зоната смърди от няколко метра, защото се употребява за безвъзмездна градска тоалетна.

От край време община Пловдив мисли за пасарелки, само че по този начин и не ги е измислила и колкото и да се боядисват подлезите към момента има хора, които избират да притичат през мантинелите на рисков бул., в сравнение с да употребяват подземните уреди.

Има и различен вид - може би най-евтиният - да се засипе с пръст и просто на мястото да няма подлез, тъй като практиката до този миг демонстрира, че даже след положени старания по възобновяване, след известно време “гражданите " връщат тоалетния тип.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР