Най-ниското ниво на контрабанда при цигарите до момента у нас

...
Най-ниското ниво на контрабанда при цигарите до момента у нас
Коментари Харесай

Отчитат рекордно ниско ниво на контрабандата на цигари

Най-ниското равнище на контрабанда при цигарите досега у нас - 6 % отбелязва проучване, което беше показано тази заран в столицата. Проучването под надпис " Срещу противозаконната търговия с цигари " е самодейност на легалните производители и търговци на цигари, като задачата му е да се реши растежът на противозаконното разпространяване.

По време на представянето министър председателят Бойко Борисов съобщи, че това е най-точното изследване до момента. В него са обхванати 20 огромни града, като методът е - да се събират празни кутии от всички марки и разновидности от улиците и кошчетата за отпадък. Във форума участваха и основния прокурор Сотир Цацаров, както и министърът на финансите Владислав Горанов.
Бойко Борисов, министър председател: Това е най-точното изследване и се прави по доста елементарен и удобен метод - във всеки град се обръща кофа за отпадък и се броят в нея кутиите от цигари с бандерол и кутиите без бандерол. И се прави от производител. Сиреч операция, нали, това не са като ония социологически изследвания преди изборите, дето се вършат, на в никакъв случай непознали резултатите социолози. Практически най-издържаното изследване.Валентин Радев, министър на вътрешните работи: През 2017 година при взаимни дейности на Министерство на вътрешните работи и на Агенция " Митници " са конфискувани над 50 млн. къса цигари, конфискуваният нарязан тютюн е над 48 тона, това са несъмнено една комбинация може би с тютюн, който е хванат.Владислав Горанов, министър на финансите: В тригодишната вероятност, в която е планувана фискалната рамка - до 2021-ва, не планираме да променяме акцизите и номиналните растежи, които записваме в нарастване на приходите от данък, са удовлетворителни и считаме, че това движение може да бъде поддържано.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР