Най-ниските цени на къщи за гости и частни квартири са

...
Най-ниските цени на къщи за гости и частни квартири са
Коментари Харесай

Къщите за гости в България са най-евтини в Европа

Най-ниските цени на къщи за посетители и частни квартири са в България. Това демонстрира разбор от Германия, в който е направено съпоставяне на цените сред 27 курортни дестинации в Европа.

Данните са от края на май и началото на юни, а изследването е на база цени препоръчани в 280 000 предложения на Стария континент. Средната нощувка в България излиза на цена 58 евро, а в Чехия да вземем за пример е 87. Във Франция и Португалия надвишава 200 евро.

Мария Юрганчева от село Баня развива фамилен бизнес с дребен хотел за посетители. Споделя, че развиването на туризма на фона на пандемията, обрисува сериозна смяна в държанието на клиентите.

Мария Юрганчева: Аз мисля, че тъкмо това ще бъде шлагера това лято, не за друго, а тъй като къщите за посетители са малко по затворен кръг и идват нормално другари, хора, които живеят дружно.

Бизнесът с къщи за посетители е надалеч по-гъвкав, в сравнение с огромните хотели, където е нужен по- огромен личен състав, което пък се отразява на крайната цена.

Георги Гърбев: Хората избират къщите, тъй като всичко е на едно мястоу няма доста придвижване от стаята слизат в механата.

Мария Юрганчева: И в тази рецесия и в тази пандемия хората имат по-малки приходи, а при нас цените са по -нормални.

Заради страха от болести, хората евентуално ще избегнат отмора в огромните хотели, където има скупчване на доста хора. Към този миг обаче резервации за почивки в региона на Банско, Добринище и Баня не липсват.

Малин Бистрин: Имаме запитвания и за конферентен туризъм, в този момент работим безусловно единствено уикенда, само че пък вижте и времето е неприятно. Има си своите фактори, само че ние сме оптимисти.

Фактор в избора на туристическа дестинация на фона на рецесията с COVID19 ще бъде и съществуването на екстри, като басейн, сауна, джакузи и даже независимо подготвяне на храна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР