Най-ниските температури през май у нас ще са между 3°

...
Най-ниските температури през май у нас ще са между 3°
Коментари Харесай

Времето през май: От 3 до 33 градуса

Най-ниските температури през май у нас ще са сред 3° и 8° градуса, а най-високите – сред 28° и 33°, сочи дълготрайната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология.  
Тази година през май се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата – сред 16° и 19. По Черноморието и във високите полета ще е 15°-16°, а в планините – сред 2° и 14°.
В по-голямата част от страната приблизително месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата – сред 50 и 70 литра на квадратен метър.
През първото десетдневие на май температурите ще бъдат близки до нормалните. По-топло ще бъде при започване на десетдневието, а по-хладно – през втората половина на интервала. Ще бъде неустойчиво, през множеството дни с нараснала възможност за превалявания, съпроводени с гръмотевици, основно в следобедните часове.
В първите дни на месеца превалявания и гръмотевици ще има най-вече в Западна и Централна България, а към 6-7 май – и в Източна България.
След релативно стабилизиране на атмосферата в края на първото и началото на второто десетдневие – от 12 до 16 май, има нараснала възможност за краткотрайни превалявания и гръмотевици най-вече в Южна и Източна България. Повече слънчеви часове ще има заран.
До края на десетдневието вероятността за превалявания понижава, а температурите ще се покачат. През първата половина от третото десетдневие наклонността е преваляванията да са малко, а температурите последователно да се покачват и да са по-високи от нормалните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР