Най-ниските температури днес са отчетени в село Бъзовец, област Монтана,

...
Най-ниските температури днес са отчетени в село Бъзовец, област Монтана,
Коментари Харесай

Температурите остават отрицателни, но в понеделник ще се покаже и слънце

Най-ниските температури през днешния ден са регистрирани в село Бъзовец, област Монтана, и в село Царев брод, Шуменско, заяви Анастасия Стойчева, дежурен синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Термометрите по тези места са отчели минус 13 градуса. В Алфатар и Главиница са измерени минус 12 градуса. Към 14.00 ч. най-ниски са били температурите в Оряхово - минус 6 градуса, както и в Лом, Кнежа и Видин, където са измерени минус 5 градуса.

През нощта, над по-голямата част от страната, ще бъде най-вече ясно и безшумно. В западната половина от Дунавската низина и в котловините ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат сред минус 9 и минус 4 градуса, по Черноморието и в крайните югозападни региони - сред минус 3 и 0 градуса.

В понеделник над по-голямата част от страната, ще бъде най-вече слънчево, след обяд над Западна България с раздрана висока облачност. В западната половина от Дунавската низина ще се задържи облачно и мъгливо и там дневните температури ще останат негативни - минус 4 - минус 2 градуса, а в останалата част от страната - сред 4 и 9 градуса.

Жълт код за ниски температури е разгласен в шест области в Северна България. Предупреждението е в действие за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново и Русе. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за декември - едва ще се намали.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 5 градуса, на 2000 м - към 0 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там с понижена видимост. Максималните температури на въздуха ще са в период 6-9 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През по-голямата част от идната седмица основни превалявания не се чакат. Във вторник от запад облачността ще се усили, към момента без дъжд. Едва по здрач в северозападните региони ще превали слаб дъжд. В планините и планинските региони ще се задържи по-топло, в сравнение с места в Дунавската низина и в котловините, където ниската облачност и мъглата ще останат съвсем през целия ден; през нощта против сряда там са вероятни и поледици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР