Най-ниските минимални температури през юли у нас ще са между

...
Най-ниските минимални температури през юли у нас ще са между
Коментари Харесай

Времето през юли: Чакат ни температури от 14 до 40 градуса

Най-ниските минимални температури през юли у нас ще са сред 14 и 19 градуса, а най-високите оптимални - сред 35 и 40 градуса. Това гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология, обявена от Анастасия Кирилова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.

Тази година през юли се чака междинната месечна температура да бъде по-висока от нормата, която за по-голямата част от страната е сред 22 и 26 градуса, а за планините - сред 6 и 14 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за по-голямата част от страната е сред 60 и 90 литра на квадратен метър, по Черноморието и долината на река Струма - сред 30 и 60 литра на квадратен метър, а за планинските региони - от 70 до 120 литра на квадратен метър.

Първото десетдневие
 
Юли ще стартира с най-вече слънчево и относително топло време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на обособени места, в крайните западни и планинските региони, ще превали и прегърми. На 2 и 3 юли ще премине леден атмосферен фронт и въздушната маса ще се лабилизира. И през идващите дни доникъде на първото десетдневие на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

През втората половина от първото десетдневие се чака релативно стабилизиране на въздушната маса и времето ще бъде най-вече слънчево, с развиване на купеста облачност над планинските региони, където не са изключени и краткотрайни превалявания.

Второто десетдневие

През второто десетдневие на юли по-голяма е вероятността за слънчево и изсъхнало време. Не е изключено в обособени дни да има и изолирани краткотрайни превалявания, основно в планинските региони. Температурите ще се покачат и още веднъж се чака да бъдат по-високи от нормалните.

Третото десетдневие

През третото десетдневие изгледите за температурите са да останат относително високи. През първите дни от интервала има по-голяма възможност за развиване на купесто-дъждовна облачност и за превалявания, съпроводени с гръмотевици на повече места в страната. Относително по-малка е вероятността за превалявания от средата на второто десетдневие до края на месеца, предвижда Анастасия Кирилова от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР