Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат между

...
Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат между
Коментари Харесай

Слънце, дъжд, гръмотевици: Какво ще бъде времето през юли?


Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат сред 13 и 18 градуса, а най-високите оптимални - сред 34 и 39 градуса, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през юли се чака междинната месечна температура у нас да бъде към и над нормата. Месечната сума на преваляванията също ще бъде към нормата.

Юли ще стартира с най-вече слънчево време, а оптималните температури ще са сред 30 и 35 градуса. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на обособени места, основно в западните и планинските региони, ще превали и прегърми.

Около средата на първото десетдневие в цялата страна ще е най-вече слънчево, а вероятността за превалявания ще понижава. Температурите ще са близки до нормалните за интервала.

През втората половина от първото десетдневие още веднъж се покачва вероятността за превалявания на повече места в страната, по-значителни по количество, с гръмотевични стихии и с условия за градушки.

Очаква се тогава и температурите да се намалят, само че да останат близки до нормите.

В началото на второто десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива, а вероятността за превалявания, гръмотевични стихии и градушки - нараснала. Температурите ще се намалят още.

Около средата и до края на десетдневието изгледите са за слънчево време през множеството дни в по-голямата част от страната. Изолирани следобедни превалявания се чака да има на по-малко места и да са с по-малка дълготрайност и количества. Температурите ще се покачат и в края на интервала ще са по-високи от климатичните правила.

През третото десетдневие на юли по-голяма е вероятността времето да е слънчево, изсъхнало и горещо. Изгледи за краткотрайни следобедни превалявания, съпроводени с гръмотевици на обособени места, има основно първоначално и в края на интервала.

Астрономическата информация демонстрира, че при започване на юли денят е 15 часа и 16 минути. В края на месеца продължителността на деня е 14 часа и 31 минути.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР