Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат между

...
Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат между
Коментари Харесай

НИМХ разкри какво време ни чака през юли! Вижте кога ще е най-хубаво за море

Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат сред 10 и 15 градуса, а най-високите оптимални - сред 34 и 39 градуса, оповестиха от  Националния институт по метеорология и хидрология. Тази година през юли у нас се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която за равнините е сред 22 и 26 градуса, за високите полета - сред 18 и 21 градуса, а за планините - сред 6 и 13 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 литра на квадратен метър, по Черноморието и долината на река Струма - сред 30 и 50 литра на квадратен метър, а за планинските региони - от 70 до 120 литра на квадратен метър.

В началото на юли ще бъде най-вече слънчево, със относително високи температури, в множеството региони оптималните ще са над 30 градуса, достигащи тук-там до 35-37 градуса. Около средата и през втората половина от първото десетдневие над по-голямата част от страната също ще доминира слънчево време, само че тук-там в следобедните часове, основно в Западна България, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Температурите ще се намалят.

В края на първото и началото на второто десетдневие на юли вероятността за превалявания ще намалее. През множеството дни от второто десетдневие ще бъде най-вече слънчево, с температури близки и малко по-ниски от нормалните.

Краткотрайни следобедни валежи се чакат в интервала 12-14 юли, към 16 юли, в интервала 18-20 юли. Тези превалявания ще бъдат неравномерно разпределени по обсег и активност.

През третото десетдневие на месеца възможност за краткотрайни превалявания ще има при започване на интервала, само че наклонността е по-късно температурите да се покачат и да се откри слънчево, изсъхнало и горещо време, предвижда метеорологът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР