Най-ниската заплата за медицински сестри у нас е 720 лв.

...
Най-ниската заплата за медицински сестри у нас е 720 лв.
Коментари Харесай

Най-ниската заплата на медсестра била 720 лв., най-високата - 1500 лв.

 " Най-ниската заплата за медицински сестри у нас е 720 лева За най-високата знам, че е 1500 лева. Направихме доста митинги. Ще имаме дефицит на експерти, защото заплатите са ниски и не могат да доближават контрактуваните от синдикатите пари ", съобщи в ефира на  " Здравей, България "  председателят на Българската асоциация на експертите по здравни грижи Милка Василева.

Тя е на мнение, че в западните страни заплащането е доста по-високо и това тласка експертите към работа в чужбина. Най-тежко било ситуацията в Северозападна България, където чиновниците са малко. А тези, които са на работа, са в предпенсионна възраст и са изтощени.

" През последните 15 години непрестанно алармирахме какво ще се случи и то се случи. Но това е световно събитие. Не инцидентно 2020 година е оповестена от СЗО за година на здравната сестра. Няма интерес към специалността здравна сестра, фелдшер, акушерка в България от непознати жители. Има единични случаи на украинци с български генезис ", сигнализира Василева.

Според нея заплатите би трябвало да бъдат увеличени незабавно. На среща със здравния министър на експертите е обещано заричане да се потърси метод за увеличение на заплащането на труда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР