Най-ниската цена за хотел е около 150 лв. за нощувка,

...
Най-ниската цена за хотел е около 150 лв. за нощувка,
Коментари Харесай

Масови резервации за Коледа и Нова година, най-търсени са къщи за гости и вили

Най-ниската цена за хотел е към 150 лева за нощувка, само че може да стигне и до 8-9 хиляди за 4 нощувки, с празнична стратегия и прилагане на останалите услуги в хотела

Резервациите за Коледа и Нова година към този момент текат. Между половин и един милион души се чака да пътуват в страната, предвиждат специалисти в туризма пред бТВ.

Цените варират съгласно условията на клиента. Най-ниската цена за хотел е към 150 лева за нощувка, само че може да стигне и до 8-9 хиляди за 4 нощувки, с празнична стратегия и прилагане на останалите услуги в хотела.

Най-много се търсят вили и къщи за посетители, а цените стартират от 500 лева на нощ за дребна вила за две фамилии, и стигат до 6 000 лева и нагоре за къща за повече хора.

Коя е най-скъпата хотелска стая и още за празничните резервации?

Президентският апартамент в хотел за три нощувки коства към 13 000 лв. с включени закуски, вечери, минерални басейни и празнична стратегия. Нает е преди месец и половина.

„ Ако човек би желал да получи качество, би трябвало да го заплати. Тук уловката не е най-коректната дума, само че апартаментът е подобаващ за 8 възрастни, неговата цена акумулира четири двойни стаи “, изясни Анна Божкова, шеф на хотел.

Повечето от хотелите във Велинград са запълнени за Нова година на 70%. Най-евтината двойна стая за три нощувки може да се откри на цена от 1500 лв..

В различен известен курорт за Нова година -  Банско - няма смяна в цените, настояват хотелиери.

„ По-високият клас хотели имат повече резервации, в сравнение с останалите. Цените са от 100 лева на вечер до 600 лева на вечер “, сподели Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза на туристическия бизнес. 

Резервации одобряват и спа комплексите. Кувертът за празниците е в хиляди.

„ За ранни записвания, които са с 25% отстъпка, за двама - тридневен пакет с включени новогодишни куверти, олинклузив, цените са от 2000-2400 лева “, изясни Митко Колев, който е шеф на СПА комплекс в Банско.

Около милион българи ще пътуват за коледните и новогодишните празници. Конкуренцията е огромна и би трябвало да контролира цените, показват от Института за разбори и прогнози в туризма. 

„ Всеки се ориентира по бюджета, който има. Първо си поглежда към джоба и по-късно пита какво желае да заплати. А не – дали ще му бъде по-скъпо или по-евтино. Това към този момент умря “, съобщи Румен Драганов от Института за разбори и прогнози в туризма.

От сектора предвиждат, че до 15 ноември над 90% от офертите към този момент ще са изчерпани.

 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР