Най-ниската температура, измерена в Хърватия тази сутрин е била минус

...
Най-ниската температура, измерена в Хърватия тази сутрин е била минус
Коментари Харесай

Това Се Случва Безкрайно Рядко, Но Вече Е Факт! Студът Е Толкова Свиреп, Че Морето Замръзна Като Камък!

Най-ниската температура, измерена в Хърватия тази заран е била минус 21 градуса, а в планинските региони Горски Котар и Делнице снежната завивка е достигнала три метра.

Лошите атмосферни условия в региона на Горски Котар са предизвикали злополука на рейс и камион, при която са ранени 14 души, в това число и двамата водачи, чието положение е сериозно, заяви хърватският портал Индекс.

Зимното време затвори учебни заведения в северозападната част на страната, а на тежкотоварни коли бе неразрешено да се движат по пътищата, водещи към крайбрежието.
Около 1000 хърватски бойци се причислиха към напъните за почистване на снега в най-тежко засегнатите региони.

Сняг, плевел вятър и мраз в Словения

Изключително ниските температури и снегът провокираха през днешния ден проблеми в придвижването по пътищата в Словения, а поради бурния вятър бе затворено пристанище Копер, съобщи Танюг. В цялата страна тази заран бяха измерени минусови температури, а рекордно ниска беше температурата на връх Кредарица - минус 27 градуса.

Силният вятър в западната и северозападната част на страната основава проблеми в придвижването, а поради снежни преспи и понижена видимост управляващите ограничиха придвижването на товарни коли и затвориха тунел Кастелец към Любляна. Метеоролозите предвиждат до края на седмицата температури до минус 20 градуса.

Снежни виелици блокираха Румъния

Училища, пътища и пристанища са затворени през днешния ден в Румъния поради снежните виелици, а голям брой влакове се движат със закъснения или са анулирани, оповестява Медиафакс. Оранжев код за мощен вятър и значителни снеговалежи е разгласен в редица окръзи в южната и източната част на страната, в това число и в Букурещ.

Железопътната компания Че Фе Ре заяви, че поради неприятното време са анулирани 37 пътнически влака, а закъсненията на централната гара в Букурещ доближават 90 минути. Закъснения имат и някои полети на интернационално летище Отопени в Букурещ.

Затворени са редица сектори от националната пътна мрежа и са въведени ограничавания за тежкотоварните коли. Силният вятър провокира талази с височина до 4 метра в Черно море. Остават затворени всички черноморски пристанища, отбелязва осведомителният уебсайт Зиаре.

Отменени са образователните занятия във всички учебни заведения в Букурещ и окръзите Долж, Олт, Телеорман, Констанца, Браила и други. В някои от окръзите учебните заведения ще останат затворени до сряда в това число.
Военни и пожарникари са в подготвеност да се намесят при положение на нужда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР