Най-неотложната задача пред новото управление е изготвянето и приемането на

...
Най-неотложната задача пред новото управление е изготвянето и приемането на
Коментари Харесай

Николай Денков: Президентът направи саботаж на новото правителство

Най-неотложната задача пред новото ръководство е правенето и приемането на бюджет. Това съобщи в изявление пред Българска национална телевизия новият министър председател акад. Николай Денков.

" Ще изтеглим в този момент импортирания бюджет, защото дефицитът е прекомерно огромен, в къси периоди ще подготвим нов вид на бюджета и ще бъде импортиран в Народно събрание, а да бъде признат преди лятната почивка, в случай че въобще има такава ".

България ще продължи да извършва решението на Народното събрание за изпращане на военна помощ за Украйна, уточни Денков.

" Няма да изпращаме обаче бойци в Украйна, досегашният боен министър ме увери, че не е имал планове да го прави. Този слух би трябвало да се опровергае ", увери министър председателят. 

Имаше проблеми със службите. Уверяваха, че няма да има война. Това значи, че партньорските служби не са подали информация или самите служби не са били готови, счита Денков. 

" Разочарован съм от президента. Част от изявленията, които направи през днешния ден, са отвън институционалните граници. Трябва да заровим томахавките. Изтеглянето на зам.-министрите е бойкот ".

" Не съм чувал за различен подобен случай, че всички заместник-министри, с едно изключение, са
били освободени. Това основава проблем, тъй като когато влезе един министър, работата не стопира, има доста преписки, има работа в дирекциите и това минава през заместниците, преди да стигне до министъра ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg