Най-неотложната грижа на Продължаваме промяната е да се измисли как

...
Най-неотложната грижа на Продължаваме промяната е да се измисли как
Коментари Харесай

ПП: Най-неотложни са енергийните помощи, тепърва почва битката с Covid

Най-неотложната грижа на " Продължаваме промяната " е да се измисли по какъв начин българинът да не прекара зимата на студено и по какъв начин страната да му помогне. Това съобщи Даниел Лорер от спечелилата изборите партия пред БНР в неделя. Неговото име се спрягаше първо за външен министър, само че в последните дни все по-упоритиса информациите, че може да поеме икономическото министерство.

Продължаването на енергийните помощи за бизнеса и бита, потърпевши тежко от високите цени на природния газ и на електрическата енергия, е измежду главните цели в достойнството енергетика, които ще бъдат записани в съдружното съглашение. Служебното държавно управление планува 450 млн. лева обезщетения за бизнеса, само че единствено за сметките им за ток за октомври и ноември. От 1 януари се чака повишаване на тока и парното за бита, което към този момент постанова да се плануват обезщетения и за семействата. Досега единствено най-бедните, които не са съумели да се класират за енергийните помощи от 535 лева за отоплителния сезон, е планувано от 9 декември са получат еднократни 300 лева

Лорер, както и останалите представители на Политическа партия, подчертава върху борбата с корупцията и съобщи, че партията " навива ръкави и скача в борбата с корупцията с ясното схващане, че няма да е лесна ".

Той обаче се спря и на значителния проблем с ръководството на здравната рецесия, подбудена от ковид, която освен това може да се усложни с новия вид Омикрон.

" Здравната борба стартира занапред, българското общество беше оставено да умира. Изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с Covid епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и изгодата от имунизациите да бъде обясненd по-добре. Броят на жертвите у нас е от мащабите на международна война ", разяснява той.

" Ще действаме с обяснителни ограничения, обществото ни не е готово за наложителни ограничения... В резултат на общо неприятно здраве, на неприятна болнична грижа и на един рисков вирус нашата смъртност е втора в света. Това е злополука за България. Министърът на опазването на здравето би трябвало да е мощен човек, да има емпатия. В тази посока имаме положителни хрумвания ", съобщи още Лорер.

" В макроикономически проект България е постоянна, няма проблем да се взима задължения. Ние сме по-богати в сравнение с си мислим, в случай че спрем кражбите и очевидното отклонение на средства, нашият бюджет в действителност е доста добър. Много от тези обири са направени напълно законно - това е доста тъжно. Затова е значимо КПКОНПИ да има нов състав ", счита представителят на " Продължаваме промяната ".

Българските регулатори като цяло не действат добре, те не управляват дейностите в страната, и КЕВР е единствено един от тези образци. Поради изтеклите мандати на управлението на комисията те ще бъдат заменени, и регулаторът ще проработи в интерес на жителите, уточни Лорер.

По думите му всички съдружни сътрудници са декларирали ясно предпочитание да вземат участие в ръководството, всеки един от тях има избрани тематики, за които работят от години, и по тази причина ни се коства редно те да ръководят тези елементи от портфолиото на Министерски съвет.

Коалиционното съглашение е огромно, документите са подготвени, сега изглаждаме стилистични елементи, сподели и той, откакто съпредседателят на партията Кирил Петков по-рано денем разгласи, че още през днешния ден то щ ебъде изпратено на евентуалните сътрудници във властта.

Служебното държавно управление към този момент мина стандарта за държавно управление, то излезе в по-широка функционалност за откриване на корупция, само че и за предложение на бюджет - това е виновен акт и са длъжни да приготвят страната за идващия интервал, добави Лорер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР