Най-натоварения сухопътен граничен пункт между Канада и САЩ отново е

...
Най-натоварения сухопътен граничен пункт между Канада и САЩ отново е
Коментари Харесай

Мостът между Канада и САЩ отново е отворен след блокадата

Най-натоварения сухопътен граничен пункт сред Канада и Съединени американски щати още веднъж е отворен. Блокадата на Амбасадър Бридж от протестиращите водачи на камиони против коронавирус ограниченията продължи към една седмица. Това оповестяват от Си Ен Ен (CNN).

Блокада на моста, който свързва Детройт и Уиндзор, Онтарио сковава трафика сред Съединени американски щати и Канада и нанесе тежък удар на търговията сред двете страни.

Детройтската интернационална мостова компания се радва да заяви, че мостът е изцяло отворен и търговията сред Съединени американски щати и Канада може да бъде възобновена. Това идва в резултат на оповестеното изключително състояние в Онтарио и решение на канадския съд, което влезе в действие в петък.

По-рано полицията в Уиндзор стартира да арестува протестиращите на моста. Около 30 от арестуваните са упрекнати в престъпни нарушавания, оповестяват от полицията. Конфискувани са 5 камиона. Шефът на полицията показа, че ще има засилено полицейско наличие в района, с цел да се поддържа реда.
 Съдът в Канада подреди на водачите да прекратят блокадата
Съдът в Канада подреди на водачите да прекратят блокадата

Шофьорите на камиони са блокирали Амбасадър бридж, който е съществена комерсиална връзка сред Уиндзор, Онтарио и Детройт, Мичиган

Кметът на Онтарио Дъг Форд написа в туитър " Нека съм изцяло явен: Нелегално и наказуемо е да се блокира и попречва придвижването на хора и богатства по основна инфраструктура. Ще има сурови санкции - санкции до 100000 канадски $ и затвор до една година. "

Още в петък полицията стартира да прогонва протестиращите, откакто влезе в действие правосъдното решение.

Протестът на моста бе предизвикан от водачите на камиони, които недоволстват против изискванията да са изцяло имунизирани или да подлежат на двуседмична карантина след завръщането си от Съединени американски щати.

" Конвоят на свободата " притегля от ден на ден почитатели. Добавят се и нови претенции към митинга, ориентирани към настоящите коронавирус ограничения.

Канада е една от страните с максимален % имунизирано население, към 90%. 4 от 5 канадци са изцяло имунизирани.

В неделя кметът на Уиндзор съобщи, че краят на блокадата е близо. Кметът на Отава показа, че е постиган съглашение с протестиращите в столицата, да лимитират митинга си в избрани улици наоколо до Народното събрание. Това обаче не е дълготрайно решение.
 Канадската полиция стартира да гони стачкуващите
Канадската полиция стартира да гони стачкуващите

След правосъдното предписание, което поставя завършек на блокадата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР