Най-населеният щат в Бразилия, Сао Пауло, надмина Китай по брой

...
Най-населеният щат в Бразилия, Сао Пауло, надмина Китай по брой
Коментари Харесай

Бразилският щат Сао Пауло задмина Китай по жертви на COVID-19

Най-населеният щат в Бразилия, Сао Пауло, надмина Китай по брой смъртни случаи, свързани с новия ковид. По данни на здравното министерство от през днешния ден умрелите от Коронавирус -19 в щата с 40 милиона поданици са 4688, съобщи ДПА.
По публични данни на Пекин в Китай, чието население надвишава един милиард души, от ковид са умряли 4637 души.
Здравните управляващи в Бразилия оповестиха през вчерашния ден 14 919 нови случая с ковид за последните 24 часа и 816 умряли от Ковид-19 за същия интервал, съобщи Ройтерс.
От началото на пандемията до момента в страната са регистрирани 233 142 инфектирани, от които 15 633 са умряли.
Бразилия заема четвърто място в света по безспорен броя случаи с новия ковид след Съединени американски щати, Русия и Англия. Но в Бразилия са направени доста по-малко проби, в сравнение с в тези три страни, означи Ройтерс.
Това развиване ускорява натиска върху бразилския президент Жаир Болсонаро, който в границите на месец се раздели с двама министри на опазването на здравето. Той не се вслушва в специалистите и приканва за всеобщото потребление на непроверени лекарства. Болсонаро гневно подлагаше на критика щатските губернатори поради заповедите им за прецизна обществена изолираност и карантина против разпространяването на вируса, включително затварянето на учебни заведения, магазини и заведения за хранене.
До началото на тази седмица в Бразилия са били направени близо 338 хиляди теста за съществуване на ковид, а други 145 хиляди теста са още в развой на разбор или в очакване да бъдат оценени, сочат данни на здравното министерство. За съпоставяне в Италия и Испания са направени по към 1,9 милиона теста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР