Най-накрая призна, че е знаела, че просто се заобикаля забраната,

...
Най-накрая призна, че е знаела, че просто се заобикаля забраната,
Коментари Харесай

Икономическият министър: Корнелия Нинова призна за оръжейните достави за Украйна

" Най-накрая призна, че е знаела, че просто се заобикаля възбраната, наложена от Народно събрание за експорт на оръжие към Украйна. " Това сподели слуvебният министър на стопанската система пред bTV.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9017
Той разяснява, че има някои странни съвпадения.

„ Не знам дали са по отношение на по този начин коментираната информация в тази публикация, само че едно доста забавно нещо е, че навръх 28 април, когато някогашният министър председател е в Украйна, у нас се случва нещо необичайно, нещо отвън всички правила. А точно за една нощ се вади позволение за експорт към Румъния. Това се случва в прорез с всички правила на комисията и по персоналните инструкции, несъмнено, на министъра на стопанската система и по съответно на началника на кабинета му - Калоян Методиев с напън върху специалисти “, изясни той.

Стоянов изясни, че има документи за това.

„ Те са в комисията. Няма престъпление, с изключение на метода, по който е издадено разрешителното и по какъв начин са били тествани документите. Надявам се, че са били наред, само че по принцип разпоредбите са 5 дни преди взимане на решение всички документи се показват, с цел да може специалистите от всички ведомства да се срещнат с тях и да ги ревизират и тогава се издава позволение на постоянно съвещание “, разяснява служебният министър на стопанската система.  

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР