Най-накрая България се разделя с миналото и с неговите символи,

...
Най-накрая България се разделя с миналото и с неговите символи,
Коментари Харесай

България се разделя с миналото и с неговите символи

Най-накрая България се разделя с предишното и с неговите знаци, съобщи кореспондент на БГНЕС.

12 декември 2023 година е денят, в който стартира физическият ремонт на Паметника на руската войска в София, наред с 4 октомври 1990 година и 21 август 1999 година, датата се подрежда към моментите, в които България къса постепенно, само че несъмнено с комунистическата си история.

 За колажа са употребявани архивни фотоси на БГНЕС и фрагменти, благосъстоятелност на Българска национална телевизия.

След разпадането на източния блок на България ѝ беше нужна 1 година, с цел да махне петолъчката от постройката на някогашния Партиен дом, а цели 10 години, с цел да отстрани мавзолеят на Георги Димитров, който се смята за един от политиците, направил най-големи закононарушения против българския народ. Още няколко по-малки болшевишки признака бяха отстранени в годините след 1990 година, паметникът на Ленин от ЦУМ и редица измислени герои изчезнаха до 92-ра.

Към днешна дата може да кажем, че 34 години бяха нужни на българските политици да съберат кураж, с цел да отстранен и признака на руската окупация в България.

Но даже и това не стана без произшествия.

В градинката към паметника още от сутринта не стопираха да се стичат представители на Българска социалистическа партия. Стигна се и до блокиране на придвижването на градския превоз в региона на Орлов мост.

Областният шеф на София Вяра Тодева съобщи, че паметникът, за който не е полагана грижа в последните 70 години, ще бъде изместен. При последвалата протестна акция депутатът от левицата Георги Свиленски си нарани ръката и час по-късно се появи още веднъж на място с бинт. От своя страна водачът на партията Корнелия Нинова разгласи, че пред паметника „ бият депутати “.

България е единствената страна, където няма Музей за жертвите от тоталитарния режим, а злокобните места, където хора са били избивани, в най-хубавия случай са обрасли и невидими. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР