Най-мощната ракета в човешката история Старшип“ на Space X излетя

...
Най-мощната ракета в човешката история Старшип“ на Space X излетя
Коментари Харесай

Ракетата Starship излетя и се взриви, от Space X обявиха причината

Най-мощната ракета в човешката история „ Старшип “ на Space X излетя и се взриви. Експлозията е станала по команда на чиновници заради проблеми с няколко системи за задвижване, оповестиха от компанията.
Въпреки това от Space X не назовават този тест неуспех, а в противен случай. Водещите директното изъчване на уеб страницата означиха, че тестовото изстрелване ще се смята за сполучливо, в случай че ракетата се издигне от стартовата площадка.
„ Излитането беше задоволително забавно, само че „ Старшип “ претърпя и бързо непланирано демонтиране малко преди да стартира стадия по отделянето “, написаха от компанията в „ Туитър “.
„ Да стигнем до тук е в действителност удивително. Никога не знаеш какво ще се случи на тези проби, а „ Старшип “ ни даде един необикновен завършек на един необикновен тест “, споделиха инженерите на компанията.
Още преди изстрелването Илон Мъск разяснява, че евентуално ще са нужни няколко опита преди „ Старшип “ да направи същински сполучлив първи полет. След като от компанията открият тъкмо какъв е бил казусът при изстрелването, те ще могат да създадат промени по другите подготвени прототипи на „ Старшип “.
Необичайният край на тестовия полет обаче повдига въпроса дали от „ Спейс екс “ ще бъдат подготвени със „ Старшип “ в точния момент за пътуването на НАСА до Луната. Въпреки това неофициалната мантра на компанията остава „ Проваляй се бързо, само че учи още по-бързо “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР