Най-много Украйна иска мира, а именно агресора настоява да води

...
Най-много Украйна иска мира, а именно агресора настоява да води
Коментари Харесай

Посолството на Украйна у нас: Страната ни полага всички възможни усилия за възстановяването на мира

„ Най-много Украйна желае мира, а точно агресора упорства да води война! “

Това се показва в позиция, публикувана от посолството на Украйна в България . В нея е посочено още:

„ Посолството на Украйна в Република България изрично декларира, че Украйна поставя всички вероятни старания за възобновяване на мира.

Украинският народ, започвайки от 2014 година, героично се отбранява и отстоява своята териториална целокупност и държавен суверенитет.

Русия като страна терорист продължава своята въоръжена експанзия против Украйна, засилвайки заканите и нуклеарния шантаж против демократична интернационална общественост.

Прехвърлянето на виновността върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война е одна от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа.

Само кремълският режим и неговите почитатели заобикалят да назовават войната на русия против Украйна с думата „ война “, маскирайки съветската експанзия и геноцида против украинския народ под формулировките „ спор “ и „ специфична интервенция “.

Искаме да подчертаем, че даването на средства за защита на Украйна не води към увеличението на количеството на жертви и опустошения, тъкмо назад – това значи повече избавени животи както на обикновенните жители, техните фамилии и деца, по този начин и на домовете и жилищата им.

Предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна – това са гаранции и за сигурността на Европа, в това число и на България.

Вземайки поради стартиралата предизборна акция за локални избори, Посолството се обръща към избрани политически сили с апел да се въздържат да исползват обвинявания против Украйна, която страда от съветската военна експанзия, за постигането на ситуативни политически цели.

Това се отнася и за спекулациите с укринските жители от български генезис, многочислената българска диаспора в Украйна. Те, както и представителите на други национални малцинства, са патриоти на своята страна и пазят домовете си и роднините си от зверствата на съветските окупатори.

Украйна е признателна на Република България за даване на помощи и непрекъснатата поддръжка в политическа, военно-техническа, финансова и филантропична сфери.

Посолството на Украйна откровено благодари на милионите българи, които са показали съпричасност и протегнали ръка за помощ в този исключително сложен за украинския народ миг.

Ползвайки се от случая, Посолството на Украйна благодари на всички другари за проявения интерес към визитата в Република България на Президента на Украйна Володимир Зеленски на 6 юли тази година.

Наистина съжаляваме, че формата и времевите рамки за подготовката на това посещаване не разрешиха всички наши същински другари, поддържници, донори и доброволци да присътстват на обществената полемика. Много е значимо синергията на обеденинието да продължи да работи както за укрепването на интернационалната коалиция, установяването на дълготраен мир в Европа, по този начин и за развиването на другарските украинско-български връзки.

За информация:

През 506 дни на войната на русия против Украйна:

  • формирани 97 314 каузи по отношение на военните закононарушения на съветските окупационни войски в Украйна;
  • 10 636 убити цивилни жители на Украйна, в това число 494 деца;
  • изчезнали 15 254 жители, в това число 1052 деца;
  • депортирани в Русия са повече от 200 хиляди украински деца;
  • разрушени повече от 110 хиляди инфрастуктурни обекти в Украйна;
  • 20% от територията на Украйна със статут на предпазени зони са наранени от война;
  • минирано е 10% селскостопански земи;
  • 2,4 милиона хектара гори са минирани и/или развалени след де-окупацията;
  • 495 хиляди хектара на горите се намират в окупираните територии. “
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР