Най-много училища, в които няма да се учи заради грипна

...
Най-много училища, в които няма да се учи заради грипна
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Има възможност да се преструктурира учебното съдържание

Най-много учебни заведения, в които няма да се учи поради грипна почивка, ще има най-вероятно тази седмица, само че има опция за преструктуриране на образователното наличие. Това разяснява през днешния ден във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев, който участва на откриването на Център по интервенционална рентгенология в университетската болница "Св. Марина ". Той добави, че не се организират образователни занятия в 1370 учебни заведения в страната, като най-вече са те в София - 267.

Министърът разяснява още, че след измененията в Закона за висшето обучение се прави преструктуриране в тази система. Според него в страната нямаме огромен брой студенти, а имаме неприятна конструкция на образованието на студенти. Той разясни, че в някои професионални посоки като енергетика, математически, физически, химически науки и други приемът ще бъде освободен, като студентите ще бъдат насърчавани с спомагателни стипендии. Приемът ще бъде сведен в обществени, стопанските и правни науки, изясни Вълчев.

Той сподели още, че през идващото десетилетие ще има световен дефицит във всички сфери и за всички позиции. По думите му младите, които ще стартират работа, ще бъдат две трети от пенсиониращите се.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР