Най-много престъпност има в столицата и по морето - в

...
Най-много престъпност има в столицата и по морето - в
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Най-много престъпност има в столицата и в големите морски градове

Най-много престъпност има в столицата и по морето - в огромните градове като Варна и Бургас. 

До март месец има прочут растеж по отношение на 2021 година при битовите закононарушения на обири и грабежи. Това се очакваше, защото за последните 32 години при всяка икономическа рецесия, се стига до растеж на престъпността. Това съобщи пред Българска национална телевизия Тихомир Безлов, основен специалист от Центъра за проучване на демокрацията. 

По думите му София е един от градовете с най-висока престъпност на глава от популацията, дружно с Варна и Бургас. В София в няколко региона са рекордьори по осъществяване на закононарушения - към Първо и Трето районно полицейско ръководство, посочи Безлов и добави, че където има гета в кварталите, има и по-голяма престъпност.

В дребните обитаеми места има спад на престъпността, като фактор още веднъж е демографията. Хората сред 15-30-годишна възраст правят най-вече закононарушения, само че сме изгубили 1/3 от тях през последните години поради емиграция, уточни анализаторът.  

Безлов уточни, че с помощта на пандемията намаляла престъпността през 2020 година, само че през 2021 година почнало да се виждат известни отклоняване - убийствата и регистрацията на домашно принуждение поради изолираността и затвореността. Това, което е огромният фактор в България е демографията, съобщи настоящо.ком.

Тихомир Безлов добави, че от толкоз стопански и всекидневни проблеми, с които се сблъскваме, огромните тематики за интеграцията на децата и естествената атмосфера са малко надалеч от обществото. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР