Най-много подадени молби за българско гражданство са от граждани на

...
Най-много подадени молби за българско гражданство са от граждани на
Коментари Харесай

Руснаците искат най-много българско гражданство

Най-много подадени молби за българско поданство са от жители на Русия - 148. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Тодор Байчев за профила на лицата, искащи българско поданство.
„ Следва Украйна - 59, Ирак – 50, Армения – 37, Сирия – 34, 5 от Афганистан и други единични бройки.
„ За този едногодишен интервал от формираните 18 921 преписки, Съветът за поданство с присъединяване на представители на Външно министерство, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Регионалното министерство в лицето на ГРАО са разгледали общо 16 313 преписки “, сподели Цачева. Тя разясни, че 9 848 от тях са почетени и са завършили с предложение за издаване на декрет от президента на Република България, който е делегирал тези права на вицепрезидента.
„ Отказани са 895 заявки, разликата до цифрата 16 515 са такива преписки, за които се изискват спомагателни информации и документи “, добави правосъдният министър, съобщи Фокус.
По отношение на претекстовете за предпочитание на българско поданство, Цачева съобщи, че те са персонални.
„ В графата придобиване на българско поданство по генезис, най-вече водещи са от страни, където има струпана българска общественост: Македония, Сърбия, Украйна, Молдова, Русия . Това не е изненада “, добави министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР