Най-много от катастрофите в област Враца са настъпили след движение

...
Най-много от катастрофите в област Враца са настъпили след движение
Коментари Харесай

Най-много катастрофи са станали заради несъобразена скорост във Врачанско

Най-много от злополуките в област Враца са настъпили след придвижване с несъобразена скорост, научи организация BulNews. Техният брой е 190, като тежките пътни произшествия са 54, с 3-ма убити и 70 леко и тежко ранени жители.
При 18 от тежките ПТП, при които са ранени 19 пешеходци, като причина за настъпването им се показва от страна на водачите на МПС- не задоволителна нерешителност към уязвимите участници в движението/пешеходци/.
Препоръките, който си дават органите на реда са да се ускори контрола по повод спазването на Закона за придвижване по пътищата от страна на пешеходци и водачи на ППС. В дребните обитаеми места - осъществяване на спецакции като се употребяват силите на полицейски инспектори и младши инспектори. Трябва да се ускори и контрола по скоростния режим.
Установените сектори с централизация на пътнотранспортни катастрофи, са обезопасени, като същите са обозначени със съответните пътни знаци, понижена е скоростта на придвижване и неразрешено изпреварването. Контролът е ориентиран в зоните на тези сектори.
На територията на ОДМВР-Враца през 2020 година e открит един сектор с централизация на ПТП, а точно кръстовище с кръгово придвижване с Обходен път на Враца
На базата на статистиката на ПТП могат да бъдат дефинирани главните аргументи и условия за аварийността:
- несъобразената скорост с пътните условия, рискови изпреварвания и нахлуване в лентата за насрещно придвижване. - неспазване на пътните знаци и сигнали, неизползване на предпазните колани и каски и защитните устройства в леките коли, приложимост на алкохол, отмалялост и стрес - незадоволителна подготовка на огромна част от водачите и изключително на начинаещите - непознаване заплахите на пътя, пропуски в образованието от позиция на привички за безвредно ръководство и отбягване обстановките за ПТП - преобладаващо стар авто парк и ниска степен на неговата дейна и пасивна сигурност и други субективни фактори влияещи върху пътнотранспортната конюнктура в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР