Най-много лекарства в България се внасят от Румъния, а през

...
Най-много лекарства в България се внасят от Румъния, а през
Коментари Харесай

ВНОС: Лекуваме се с илачи от Румъния

Най-много медикаменти в България се внасят от Румъния, а през последните две години от България са дерегистрирани 639 медикаменти. Това сподели пред публицисти Боряна Маринкова, шеф на Българската асоциация за развиване на паралелна търговия с медикаменти. В интервала 2014-2022 година от българския пазар са изтеглени три хиляди медикаменти, уточни още Маринкова.

В Испания най-вече медикаменти се внасят от Франция, а в Белгия, Нидерландия и Дания най-вече медикаменти се внасят от Германия. Англия също внася най-вече медикаменти от Германия, а Ирландия, Италия и Кипър внасят най-вече медикаменти от Гърция.

В Полша максимален импорт на медикаменти има от Англия, а Австрия внася най-голямо количество медикаменти от Франция, уточни Маринкова. Проучване от 2020 година демонстрира, че 52 на 100 от паралелния импорт за страни като България се реализира от Франция, Германия и Англия. Повече от половината успореден импорт по принцип се генерира от страни с висок приход – Австрия, Белгия, Дания, Германия, Нидерландия, Норвегия, Испания, Швеция, Англия. 

Унгария и Гърция внасят минимум медикаменти от непознати медикаменти, защото имат огромни производства, изясни Христофор Иванов, член Управителния съвет на асоциацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР