Най-много катастрофи в област Враца са настъпили след движение с

...
Най-много катастрофи в област Враца са настъпили след движение с
Коментари Харесай

МВР-Враца: Най-много катастрофи са станали заради несъобразена скорост

Най-много произшествия в област Враца са настъпили след придвижване с несъобразена скорост - 209, като тежките ПТП-та са 58 с 3-ма починали и 74 леко и тежко ранени, оповестяват от полицията.
При 20 от тежките произшествия, e умрял един и са ранени 20 пешеходци, като причина за настъпването им се показва: от страна на водачите на МПС - не задоволителна нерешителност към уязвимите участници в придвижването /пешеходци/, както и погрешно секване на платното за придвижване от пешеходците.
Другите аргументи за пътни произшествия са лишаване преимуществото на кръстовище, неспазване на отдалеченост, погрешно придвижване на заден ход, погрешно завиване и други нарушавания на водачите. Най-тежките нарушавания обаче се оказват нахлуване в насрещното придвижване и неочаквана смяна посоката на придвижване, при което са намерили гибелта си общо 8 индивида.
Служителите на реда считат, че би трябвало да се ускори контрола по повод спазването на Закона за придвижване по пътищата от страна на пешеходци и водачи на ППС. В дребните обитаеми места е належащо да се организират повече профилирани полицейски интервенции и да се ускори скоростният режим.
Установените сектори с централизация на пътнотранспортни катастрофи, са обезопасени, като същите са обозначени със съответните пътни знаци, понижена е скоростта на придвижване и неразрешено изпреварването. Контролът е ориентиран в зоните на тези сектори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР