Най-много дъжд се е изсипал във Вършец и Берковица през

...
Най-много дъжд се е изсипал във Вършец и Берковица през
Коментари Харесай

Най-много дъжд е паднал във Вършец и Берковица

Най-много дъжд се е изсипал във Вършец и Берковица през последното денонощие по 57,6 л./кв.м.и 56 л./кв.м., заяви дежурният синоптик от Хидрометеорологичната обсерватория в Монтана Ваня Славчева.
От 38 до 57, 6 литра е падналият дъжд в Монтанско - в Монтана - 45,6 л./кв.м., Чипровци- 55,8 л./кв.м. село Говежда -55 л./кв.м. село Замфирово - 53 л./кв.м., Василовци - 46,8 л./кв.м. Вълчедръм - 49 л./кв.м. Лехчево - 38л./кв.м., Бъзовец-35,5 л./кв.м.
Днес ще се задържи най-вече облачно, с превалявания. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат. Температурите ще бъдат сред 5° и 10°. По-високи ще са в Източна България, където ще продължи да духа сдържан и мощен южен вятър и оптималните там ще са сред 12° и 15°.
Атмосферното налягане ще се покачва и вечерта към този момент ще е по-високо от междинното за месец декември.
В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, на доста места със обилни превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа плевел, по високите и открити елементи ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 1°. Утре се чака прекъсване на преваляванията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР