Най-много чист алкохол се пие в Литва, сочат данни на

...
Най-много чист алкохол се пие в Литва, сочат данни на
Коментари Харесай

Наздраве! Вижте къде в Европа се пие най-много

Най-много чист алкохол се пие в Литва, сочат данни на Световната здравна организация, представени от в. „ Аргументи и обстоятелства “ и БГНЕС.
Нивото на приложимост на „ огнена вода “ в прибалтийската република е 18,2 литра на глава от популацията. На второ място в „ почетната “ ранглиста е Беларус, където се използват по 16,4 литра годишно. Челната тройка приключва с Молдова, в която равносметката е 15,9 литра.
Русия, която беше синоним за влечението към водката, остава на четвърто място с 13,9 литра. Руски институции обаче дават разнообразни цифри, съгласно които през 2016 година, за която се отнася класацията, в Русия са пиели по 10 л., до момента в който през 2009 година индикаторът е бил с 50% по-висок.
По оценка на СЗО измежду най-ефективните ограничения за ограничение използването на алкохол за ограничението на достъпа до напитките, възбраната за рекламирането ме и ценовата политика на страните. Най-добре тези ограничения се ползват в Западна Европа, по-малко – в източните елементи на континента.
Северната ни съседка Румъния е на пето място в алкохолната ранглиста с 13,7 л. годишно, колкото пият и в Чехия. Хърватия и България изостават единствено с по 100 грама и са на 7 и 8 място. Белгийците са девети с 13,2 литра. Челната десетка приключва с Украйна, в която междинната приложимост на глава от популацията е 12,8 литра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР