Най-младият участник от основната схема на Sofia Open продължава своя

...
Най-младият участник от основната схема на Sofia Open продължава своя
Коментари Харесай

Мечтан 1/2-финал в София: Руне си осигури среща със защитаващия шампион Синер

Най-младият участник от главната скица на Sofia Open продължава своя поход към финала. Холгер Руне показва превъзходството си над беларусина Иля Ивашка, който два дни по-рано в профил Григор Димитров в поредни елементи. Мачът стартира добре за младия датчанин, като още във втория гейм имаше точка за пробив, само че до него по този начин и не се стигна, откакто Ивашка сподели страховит сервис. В петия гейм на първия сет Руне съумя да стигне до пробив, с помощта на страхотната си игра от бекхенд. Обикновено ретурът на Иля Ивашка е едно от главните му оръжия, само че през днешния ден не бе на нужното равнище, което оказа помощ на скандинавеца да завоюва пет поредни гейма и надлежно първия сет с 6:2. 

Втората част стартира относително равностойно, като третият гейм продължи малко над 13 минути, в които Ивашка съумя да избави четири точки за пробив. За непоставения играч бе извънредно мъчно да реализира брейк, защото Руне не направи нито една двойна неточност, а играта му на мрежата бе на доста високо ниво. Двамата тенисисти направиха няколко доста атрактивни разигравания, които покачиха страстите наоколо до корта и подвигнаха публиката на крайници. Паритетът продължи да господства на корта до 5:5, само че внезапно датчанинът позволи неочакван пробив и загуби втория сет с 5:7.

В решаващата част на дуела Руне заигра доста вариативно, употребявайки доста къси топки, на които Ивашка нямаше по какъв начин да се опълчи и по този начин позволи пробив още в третия гейм. Беларусинът бързо се върна в мача, връщайки пробива още в ответния гейм. В края на частта датчанинът завоюва противниковото подаване, показвайки необикновено добър ретур.

В последна сметка Руне сподели по-стабилен тенис и си заслужи място в полуфиналите, където ще се изправи против двукратния първенец и любимец в шампионата Яник Синер. Това е третото най-хубаво достижение за Руне през годината, откакто завоюва купата на шампионата в Мюнхен през май месец, а при започване на юни доближи до пристижен четвъртфинал на Ролан Гарос. 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР