Най-младият фестивал в община Монтана Родило се - преродило“ събра

...
Най-младият фестивал в община Монтана Родило се - преродило“ събра
Коментари Харесай

Фолклорен фестивал Родило се - преродило събра хората в Горно Церовене /снимки/

Най-младият фестивал в община Монтана „ Родило се - преродило “ събра хората в Горно Церовене, научи BulNews.
От входа се вижда галерия на рисувани камъни. Встрани от нея са подредени десетките фотоси, документирали участия на събори и състезания. Допълват ги етнографски възстановки от възрожденския обичай на селянина като преход към салона на читалище „ Еленко Ценков - 1896 “ в Горно Церовене. Тук за втора поредна година се организира фолклорен фестивал „ Родило се - преродило “, които набира известност. Салонът на читалището е цялостен с хора.  Участници са танцови и певчески групи от селата Стубел, Д-р Йосифово, Долно Белотинци и Монтана. Гости са кметът Златко Живков, ръководителят на платформа „ Агора “ Емилия Лисичкова, координаторът на платформата за региона Бойка Серафимова.
„ Пожелавам Ви да съхраните това, което сте постигнали за малко време, да останете енергични, само че най-много да бъдете положителни хора “, съобщи в обръщението си при започване на фестивала кметът на Монтана.
В постройката на читалището от две години се вършат усъвършенствания със средства от фонда за локални начинания на община Монтана.
„ Миналата година купихме пердета, изциклихме пода на сцената и купихме нова озвучителна техника. Тази година ремонтирахме вътрешното осветяване. Приемаме Златко Живков като наш другар, освен като кмет. С него се разбираме от една дума. Казахме му, че покривът има потребност от ремонт и той незабавно се отзова “, споделя Антоанета Тодорова – секретар на читалище „ Еленко Ценков 1896 “. То в действителност е средище на общността в Горно Церовене. Има танцов и певчески сформира, детска театрална натрупа, книжовен клуб, групи за изобразяване, кулинарни умения и растениевъдство. Фондът на библиотеката в читалището съдържа 4300 книги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР