Най-младият екипаж от астронавти на Китай излетя на шестмесечна мисия

...
Най-младият екипаж от астронавти на Китай излетя на шестмесечна мисия
Коментари Харесай

Най-младите астронавти на Китай излетяха към космическата станция

Най-младият екипаж от астронавти на Китай излетя на шестмесечна задача до своята галактическа станция в разрастващо се пространство стратегия, която възнамерява да изпрати хора на Луната до 2030 година

Екипажът на Shenzhou 17 излетя с ракета Long March 2F от центъра за изстрелване на спътници Jiuquan в северозападен Китай в 11:14 ч. (03:14 GMT) в четвъртък сутринта.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла НАСА разкрива проба, взета от повърхността на близкия до Земята метеорит Бену Какво е разкрил галактическият телескоп Джеймс Уеб на НАСА? Астероидът " прахуляк, парчета " евентуално е открит като върната галактическа капсула на НАСА се отвори Какво се случва с тестът от метеорит, който се върна на Земята в събота? завършек на списъка

Екипажът от трима души се управлява от 48-годишния някогашен водач от военновъздушните сили Тан Хонгбо, който се причисли към Народната освободителна войска през 1995 година и беше на първата задача с екипаж до галактическата станция, известна като Tiangong, през 2021 година

Другите астронавти, известни като тайконавти в Китай, са Tang Shengjie, 33, и Jiang Xinlin, 35, които са на първото си пътешестване в космоса.

Изцяло мъжкият екипаж е най-младият, управлявал в миналото задача до галактическата станция, със междинна възраст 38 години.

След като ракетата беше във въздуха към 15 минути, чиновник на галактическата стратегия разгласи изстрелването за „ цялостен триумф “.

Китайската „ галактическа фантазия “ се развихри при президента Си Дзинпин.

Втората по величина стопанска система в света е наляла милиарди долари в ръководената от военните си галактическа стратегия в опит да настигне Съединените щати и Русия.

Tiangong, приключен в края на 2022 година, може да приюти най-много трима астронавти на орбитална височина до 450 км (280 мили) с експлоатационен живот над 15 години.

Астронавтите на Shenzhou 17 ще заменят екипажа на Shenzhou 16, който дойде в Tiangong в края на май и ще се върне на Земята на 31 октомври.

Пекин има за цел да изпрати задача с екипаж до Луната до 2030 година и възнамерява да построи база на лунната повърхнина.

Заместник-директорът Лин повтори тази цел в сряда, като сподели, че „ задачата за кацане на китайци на Луната до 2030 година ще бъде осъществена по график “.

Първите астронавти на Китай бяха всички някогашни водачи от военновъздушните сили, само че подборът се разшири през последните години и защото стартира подборът за четвъртата си група галактически пътешественици, Китай търси претенденти с докторски степени в дисциплини от биология, физика и химия до биомедицинско инженерство и астрономия. Също по този начин отваря процеса за претенденти от Хонконг и Макао за първи път.

Висш чиновник на китайската галактическа стратегия с екипаж сподели по-рано тази година, че Пекин също скоро ще стартира развой на асортимент и образование на задгранични астронавти, които желаят да вземат участие в взаимни полети до Tiangong.

Кандидатите би трябвало да владеят мандарин, който е работният език на Tiangong.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР