Най-младите милиардери на планетата са на възраст под 30 години,

...
Най-младите милиардери на планетата са на възраст под 30 години,
Коментари Харесай

Най-младите милиардери на планетата са на възраст под 30 години

Най-младите милиардери на планетата са на възраст под 30 години, само че това не им пречи да имат благосъстояния, оценени на 10-цифрени суми.

Общо 12 души под 30-годишна възраст попадат в листата на милиардерите на Forbes за 2022 година

Общото им положение възлиза на 25.8 милиарда $ и съставлява 0.2% от това на цялата група от 2668 милиардери в класацията на списанието, добавя profit.bg. 

Седем от тези млади милиардери са натрупали благосъстоянието си сами, като четирима от тях са " новобранци " в влиятелния лист. 

 

Най-богатият измежду тях е 28-годишният Гари Уанг - съосновател и основен софтуерен шеф на основаната на Бахамите борса за криптовалути FTX. Неговият сътрудник Сам Банкман-Фрайд, който е другият съосновател на FTX, навърши 30 години през март, само че предходната година беше най-богатият млад милиардер с активи за 8.7 милиарда $.

Освен Уанг, в класацията на новите лица за тази година се подрежда и 27-годишният Райън Бреслоу, чието благосъстояние се прави оценка на 2 милиарда $. Той напуща университета Станфорд, с цел да сътвори софтуерната компания за разплащания Bolt.

Педро Франчески и Енрике Дюбугра също са измежду отпадналите ученици на Станфорд, които тази година влизат в редиците на милиардерите. Техният стартъп за корпоративни кредитни карти Brex доближи оценка от 12.3 милиарда $ през януари. Активите на всеки от двамата бразилски бизнесмени възлизат на по 1.5 милиарда $.

29-годишните Стенли Танг и Анди Фанг, които сътвориха приложението за доставка на храна DoorDash през 2013 година, имат надлежно по 1.2 и 1.1 милиарда $. Компанията им стана обществена през 2020 година и, макар че акциите ѝ поевтиняха от този момент, двамата към момента влизат в милиардерската ранглиста на Forbes.

Остин Ръсел, който през 2020 година се трансформира в най-младия милиардер в света, натрупал самичък положението си, също регистрира леко намаляване в цената на активите си. Неговата компания за автомобилни датчици Luminar Technologies стана обществена през декември 2020 година Богатството на Ръсел понижава с към една трета за последната година до почти 1.6 милиарда $.

За втора поредна година притежател на купата " Най-млад милиардер в света " е 19-годишният Кевин Дейвид Леман, чието положение се прави оценка на 2.4 милиарда $. Единственият младеж в листата наследи 50% дял в немската верига магазини DM от татко си.

Освен него, в класацията на милиардерите под 30 години влизат още четирима наследници:
28-годишният Густав Магнар Вицо, правоприемник на една от най-големите ферми за развъждане на сьомга на земята;25-годишният Уанг Зелонг, който наследи дялове в две китайски химически компаниисестрите Александра и Катарина Андресен, надлежно на 25 и 26 години, които са наследнички на норвежката капиталова компания Ferd
Тази година в класацията на Forbes има двама млади милиардери повече, в сравнение с през 2021 година Нетното благосъстояние на цялата група на възраст под 30 години в листата обаче е с 3.7 милиарда $ по-малко от миналогодишното. Това се дължи както на нестабилните финансови пазари, по този начин и на изключването на Сам Банкман-Фрайд, който към този момент е над тази гранична възраст.

Ето кои са 12-те милиардери под 30-годишна възраст през 2022 година:

Гари Уанг, Съединени американски щати
Възраст: 28
Нетно благосъстояние: 5.9 милиарда $
Източник на благосъстояние: криптовалути

Густав Магнар Вицо, Норвегия
Възраст: 28
Нетно благосъстояние: 4.5 милиарда $
Източник: рибовъдство

Кевин Дейвид Леман, Германия
Възраст: 19
Нетно положение: 2.4 милиарда $
Източник: търговия

Райън Бреслоу, Съединени американски щати
Възраст: 27
Нетно благосъстояние: 2 милиарда $
Източник: електронна търговия

Остин Ръсел, Съединени американски щати
Възраст: 27
Нетно благосъстояние: 1.6 милиарда $
Източник: автомобилни съставни елементи

Енрике Дюбугра, Бразилия
Възраст: 26
Нетно благосъстояние: 1.5 милиарда $
Източник: финтех

Педро Франчески, Бразилия
Възраст: 25
Нетно благосъстояние: 1.5 милиарда $
Източник: финтех

Уанг Зелонг, Китай
Възраст: 25
Нетно благосъстояние: 1.5 милиарда $
Източник: произвеждане на бои

Катарина Андресен, Норвегия
Възраст: 26
Нетно благосъстояние: 1.3 милиарда $
Източник: вложения

Александра Андресен, Норвегия
Възраст: 25
Нетно благосъстояние: 1.3 милиарда $
Източник: вложения

Стенли Танг, Съединени американски щати
Възраст: 29
Нетно благосъстояние: 1.2 милиарда $
Източник: доставка на храни

Анди Фанг, Съединени американски щати
Възраст: 29
Нетно благосъстояние: 1.1 милиарда $
Източник: доставка на храни

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР