Най-мекото нещо, което може да се каже за рокадата в

...
Най-мекото нещо, което може да се каже за рокадата в
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Рокадата в МвнР е скандална

Най-мекото нещо, което може да се каже за рокадата в Министерството на външните работи е, че е скандална. Става въпрос за длъжностен кабинет, а служебните кабинети в цяла Европа се занимават единствено и само с провеждането на почтени избори и би трябвало да го вършат неутрално, равнооотдалечено от всички партии, без да се занимават с настояща политика. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ политологът и някогашен шеф на кабинета на президента Румен Радев доктор Калоян Методиев.
Стигаме до обстановка, в която водачът на партия ГЕРБ изиска от Главчев да смени външния министър, неразбираемо с какви претекстове и един час по-късно Главчев внася искане до президента за промяната му. Каквато и да е задачата на тази промяна, не е работа на водач на политическа партия, която е участник в изборите, да сменя или да подрежда на премиера да смени даден министър.
По думите на Калоян Методиев по този начин се нарушава правилото на действие на един длъжностен кабинет, слага се под подозрение честното осъществяване на изборите и дава съображение на другите политически сили и на обществото да дефинират кабинета като подобен на ГЕРБ.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР